2024 asgari ücret zammı için konuşulan miktar belli oldu!

2024 yılı asgari ücret miktarı araştırılmaya devam ediyor. Asgari ücrette yüzde kaç zam yapılacağı, enflasyon oranının zamma etkileri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, 2024 asgari ücretinde masada bulunan rakamlar neler?

2024 asgari ücret zammı için konuşulan miktar belli oldu!
Yayınlanma:

1 Aralık'ta asgari ücret zammı için görüşmeler başlayacak. 2024 asgari ücret miktarı belirlenirken enflasyon oranı göz önüne alınacak. Kasım ayı enflasyonunun da belli olmasının ardından masadaki rakam daha da netleşecek. İşte, mevcut durumda masada konuşulan asgari ücret miktarı...

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Milyonları ilgilendiren 2024 asgari ücret çalışmaları devam ederken bu yılki zammın ara zamma gerek kalmadan, önümüzdeki tahmini enflasyonun da dahil edildiği bir rakam olarak belirlenmesi bekleniyor.

1 Aralık'ta işçi, işveren ve hükümet görüşmelerinin ilki gerçekleştirilecek.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLACAK MI?

2024 asgari ücret için masadaki pazarlığın enflasyon oranına göre 15 bin 700 liradan başlaması bekleniyor.

Buna göre, 4 aylık enflasyon yüzde 29.4 olarak belirlendi. Kasım ve aralık aylarında da yüzde 3'lük enflasyon beklentisiyle 6 aylık oran yüzde 37.3 oluyor. Buna göre, ocak ayında yapılacak olan düzenlemenin 15 bin 700 liradan başlaması gerekiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın 'tek zam' açıklaması, 2024 yılındaki tahmini enflasyon oranının da asgari ücret zammına dahil edilerek belirlenmesi gerektiğini öne çıkarıyor.

Merkez Bankası'nın da 2024 yılı enflasyon tahmini çerçevesinde, asgari ücretin en az 17 bin lira olması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.