2024 evde bakım aylığı zamlandı mı? Evde bakım aylığı ne kadar oldu?

Memur maaşlarına yapılan zammın ardından evde bakım maaşlarının da ne kadar olduğu vatandaşlar tarafından merak edilen konular arasında yer aldı. Yeni yıl için belirlenen memur zammı yüde 49,25 olarak belirlenmişti. Peki, evde bakım maaşı arttı mı? Evde bakım maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar...

2024 evde bakım aylığı zamlandı mı? Evde bakım aylığı ne kadar oldu?
Yayınlanma:

2024 yılının ilk günlerinde evde bakım aylığının ne kadar olduğu araştırılıyor. Memur maaşlarına yapılan yüzde 49,25 zammın ardından evde bakım aylıklarına da zam geldi.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Memur maaşlarına yapılan 49,25 zam sonrasında evde bakım aylığı alanların güncel maaşı 5 bin 98 liradan, 7 bin 608 liraya yükseldi.

EVDE BAKIM AYLIĞI ALMAK İÇİN ŞARTLAR NELERDİR?

Engelli bireylerin evde bakım desteği alabilmesi için üç şart bulunuyor. İlk olarak, gelir testi raporu ile bireyin aylık gelirinin bir aylık net asgari ücretin 2/3’ünden daha az olduğunun tespit edilmesi gerekiyor.

İkinci şart, engelli bireyin aldığı engelli sağlık kurul raporunda ağır engelli kısmında 'Evet' ibaresinin bulunması.

Üçüncü şart ise, engelli bireyin kendi başına yaşamını sürdüremeyecek durumda olması ve bu durumun bir bakım heyeti raporu ile belirlenmesi. Evde bakım desteği için başvurular, bireyin ikamet ettiği yerdeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine veya Kaymakamlıklara yapılmalıdır.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.