22 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 22 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

22 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 22 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Norveç, İrlanda ve İspanya, Filistin devletini uluslararası hukuka ve ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına uygun şekilde tanıyacaklarını duyurdu.

İran Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye'nin gönderdiği İHA'ların, İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopterin enkazını tespit etmede başarısız olduğunu iddia etti. Olumsuz hava koşulları nedeniyle İHA'ların doğru sonuçlar veremediği belirtilirken, İran'ın resmi haber ajansı IRNA, Türkiye'nin paylaştığı koordinatlarda 7 kilometrelik bir hata payı olduğunu açıkladı.

Türkiye’den gelişmeler

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yaptığı konuşmada haberlere yaş sınırlaması ve sansür uygulaması getirileceğini belirtti. Şahin ayrıca gündüz kuşağı programları ve dizilere çok sayıda ceza verdiklerini belirterek, "Ya kendilerine gelecekler veya biz gerekeni yapacağız. RTÜK olarak son raddedeyiz. Gündüz kuşağı programları ile ilgili son kararlar, çünkü artık bunları kaldıracak durumumuz yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7. Uluslararası İyilik Ödüller töreninde Gazze'de yaşanan katliama dikkat çekti ve İsrail'e sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, "Gazzeli mazlumların kanı işgalcilerin alnına yapışmıştır." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çelik, Erdoğan'ın özellikle Gazze konusuna yoğunlaşacağını ve dış politika alanında önemli çalışmalar yürüteceğini vurguladı. Çelik, Cumhur İttifakı'nın huzur ve birliğinin korunmasına da vurgu yapıldığını söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 34 ilde gerçekleştirilen "Sibergöz-40" operasyonları kapsamında toplamda 181 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, iktidarın son dönemdeki tutumunu sert bir dille eleştirerek, "İktidar, olanlara darbe diyor ya da operasyon diye tanımlıyor. Kendini yemeye çalışan bir yılan misali kendi kuyruğuyla savaşıyor. Kendi geçmişini unutan bir meczup gibi aynada gördüğü suretine terörist diyor, albümde gördüğü fotoğraflarına ise darbeci ve FETÖ'cü diyor.” dedi.

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, 31 Mart seçimlerindeki başarısızlık sebebiyle AK Parti Genel Merkezinden affını isteyerek istifa ettiğini duyurdu.

Türk yapımı kısa film Diyet Kola, Cannes Film Festivali’nde gösterimde.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara'da öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son verilere göre, il genelinde saat 13.00'ten ertesi gün saat 03.00'e kadar gök gürültülü sağanağın etkili olmasının beklendiği belirtildi.

Gazeteci Bahar Feyzan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Tuncay Özkan’ı eleştirdi ve “CHP Belediyelerinde nepotizm var diye bağıran ortalığı ayağa kaldıran; Tuncay Özkan’ın erkek kardeşi Yahya Umut Özkan Mamak Belediyesi Kültür Müdürü oldu….” ifadelerini kullandı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, düzenledikleri bir operasyonda büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirirken, 3 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara'nın Güdül ilçesine Boyalı Mahallesi Türkiye'nin ilk dijital köyü seçildi.

Ankara'da yolcu ve EGO şoförü arasında yaşanan tartışma kavgaya döndü. Şoföre bıçak çeken şahıs zorlukla uzaklaştırıldı.

Kırıkkale'de mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşüyle başlayan KALEFEST-2024'ün ilk günü, coşkulu etkinliklerle kutlandı.

Spor dünyasından gelişmeler

UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezonun şampiyonu, İtalyan temsilcisi Atalanta oldu. İrlanda'nın başkenti Dublin'de oynanan final müsabakasında, Atalanta, Almanya Bundesliga'nın namağlup şampiyonu Bayer Leverkusen'i 3-0 mağlup ederek kupayı kazandı.

UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı 2026 ve 2027 yıllarında Avrupa'nın en büyük turnuvalarından iki tanesinin finalinin Türkiye'de yapılacağını açıkladı. 2026 yılı UEFA Avrupa Ligi finali Beşiktaş'ın iç saha maçlarını oynadığı Tüpraş Stadı'nda yapılacak. 2027 UEFA Konferans Ligi finalinin oynanacağı stat ise 2027'ye kadar Yeni Ankara Stadyumu'nun tamamlanması halinde Ankara'da oynanacak. Sürecin tamamlanamaması halinde final Tüpraş Stadyumunda oynanacak.

TFF 2. Lig Play-Off 4. turunda Kastamonuspor, deplasmanda Iğdır FK'ya 2-1 mağlup olduktan sonra takımı taşıyan otobüs taraftarlar tarafından taşlandı ve futbolcular ile teknik ekip saldırıya uğradı. Saldırıda 2 Kastamonu kalecisi yaralandı.

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak olan 62. Ziraat Türkiye Kupası Finali’nin hakemleri açıklandı. Bu önemli maçı hakem Ali Şansalan yönetecek. Şansalan'ın yardımcılıklarını Serkan Ok ve Serkan Olguncan yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Burak Pakkan olacak.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.