22 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 22 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

22 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 22 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Joe Biden'ın açıklamasının ardından aday olması muhtemel Kamala Harris’in seçimde Trump’a karşı nasıl bir strateji izleyeceği merak edilirken, ABD basınında dikkat çekici bir bilgi ortaya çıktı. Finansal kayıtlara göre Trump, Harris’e geçmişte iki kez bağış yaptı. 2011 yılında 5 bin dolar, 2013 yılında ise 1,000 dolarlık bağışlar, Trump’ın Harris’in Kaliforniya başsavcılığı kampanyalarına destek verdiğini gösteriyor.

Türkiye’den gelişmeler

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, enflasyon beklentilerinin hedeflere yaklaştığını belirterek, "Temmuzda aylık enflasyonda geçici etkiler kaynaklı artış olmasını beklemekle birlikte yıllık enflasyonda belirgin düşüş öngörüyoruz." ifadesini kullandı. Şimşek, yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 43’e, 12 ay sonrasının yüzde 30’a ve 24 ay sonrasının yüzde 19,3’e düştüğünü de aktardı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Rusya'nın Başkenti Moskova'da görüşeceği yönündeki haberlerin doğru olmadığını duyurdu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile yaptığı görüşmenin ardından önemli bir gelişmeyi duyurdu. Kadınlara yönelik "soyadı dayatması" olarak adlandırılan maddenin 9. Yargı Paketinden çıkarıldığını açıkladı.

Malatya’da, savunma sanayii için lazer silahlarına karşı hava araçlarını koruyacak kompozit bir madde geliştiren İnönü Üniversitesi’nde görev yapan akademisyen çifte yönelik saldırı girişimi, polis ekiplerinin hızlı müdahalesiyle engellendi.

İYİ Parti'de istifalar zinciri devam ediyor. Son olarak, İYİ Parti Kurucu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Bu istifa sonrası İYİ Parti’nin 14 Mayıs’ta 44 olan vekil sayısı 33’e düştü.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem paniğe sebep olurken bazı binalarda hasar meydana geldi.

İYİ Parti'de istifalar zincirine bir yenisi eklendi. 27'nci Dönem Isparta Milletvekili Aylin Cesur, partisinden ayrıldığını duyurdu.

Liseye geçecek adayların merakla beklediği LGS yerleştirme sonuçları açıklandı.

Yeni nesil sürücü belgeleriyle, sürücüler, kimlik kartlarını yanlarında taşıdıkları sürece ayrıca bir sürücü belgesi taşımak zorunda kalmayacak. Ehliyeti kimliğe ekleme düzenlemesiyle hem trafikteki belge taşıma yükünü azaltıyor hem de vatandaşların günlük hayatını kolaylaştırıyor.

Niğde'nin Altunhisar ilçesinde iki köpeğin saldırısına uğrayan 54 yaşındaki Meryem Birol, dakikalarca köpeklerden kurtulma mücadelesi verdi. Güvenlik kameralarına da yansıyan olayda, köpeklerin sahibi gözaltına alınırken köpekler karantinaya alındı.

DEVA Partisi üyesi Salih Efe, partisinin genel başkanlığına adaylığını açıkladı. Efe, adaylığını bir otelde düzenlediği basın toplantısında duyurdu ve DEVA Partisi'nin kuruluşundan bu yana halka, delegelere ve partililere yeterince umut olamadığını belirtti.

Ankara'dan gelişmeler

Ankara'da akşam saatleri sıcak geçerken, Yenimahalle ilçesinin Anadolu Mahallesinde büyük bir gerginlik yaşanıyor. İddialara göre, bir şahıs anne ve babasını evde rehin tutuyor.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yer alan Atatürk Sahil Parkı'nda uzun süredir beklenen onarım çalışmaları başladı. Gölbaşı Belediyesinden aldığımız bilgilere göre, parkın çeşitli bölgelerinde onarım ve yenileme çalışmaları hızla devam ediyor. Hafta sonu Mogan'a gelenler, göl üzerinde gördükleri yosun karşısında şaşkınlık yaşarken, parktaki çalışmaların başlamasına ise sevindi.

Ankara'nın Akyurt ilçesinde akşam saatlerinde başlayan yangın, çöp toplama alanında büyük bir paniğe sebep oldu. 18’de başlayan yangına müdahale sürüyor.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanlığına seçilen Ayça Çağlar'ı tebrik etti.

Çubuk Belediyesi ve Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi işbirliğinde organize edilen 3. Geleneksel Sünnet Şöleni öncesinde, sünnet olacak çocukların sağlık ve hijyen açısından en uygun koşullarda sünnet edilmeleri için hazırlıklar tamamlandı.

Kırıkkale'nin Sanayi Mahallesi'ndeki Keresteciler Sitesi'nde bulunan bir atölyenin açık alan deposunda yer alan keresteler alev alev yandı. Olay, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde kısa sürede kontrol altına alındı.

Spor dünyasından gelişmeler

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı ve önemli kararlar aldı. Toplantıda, yeni Milli Takım Sorumlusu belirlenirken, Süper Lig takımları için yabancı futbolcu kuralında da değişiklik yapıldı. Hamit Altıntop yerine Ceyhun Kazancı göreve gelirken Süper Lig kulüplerinin uzun süredir talep ettiği yabancı futbolcu sınırı da değiştirildi. Geçtiğimiz yıllarda 12 yabancı futbolcu sınırına sahip olan kulüpler, yeni sezonda kadrolarında 14 yabancı oyuncu bulundurabilecek. Takımlar ilk 11’de 11 yabancı futbolcuyla sahada olacak.

Fenerbahçe Lugano'yu elemesi halinde Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme turunda Fransa temsilcisi Lille ile karşılaşacak.

Türkiye U19 Milli Takımı, 2024 UEFA Avrupa U19 Şampiyonası B Grubu son maçında Danimarka ile 3-3 berabere kalarak 2 puanla grubu üçüncü tamamladı. Ay-Yıldızlılar, Dünya Gençler Şampiyonası'na katılma umudunu sürdürmek için Norveç ile play-off maçı oynayacak.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Slovakya temsilcisi Ruzomberok ile karşılaşacak. Bordo-mavililer, bu turda mağlup olmaları halinde UEFA Konferans Ligi 3. ön eleme turundan yoluna devam edecek. Trabzonspor’un bu turdaki muhtemel rakibi ise Hırvatistan temsilcisi HNK Hajduk Split ile Faroe Adaları ekibi HB Torshavn arasında oynanacak maçın galibi olacak.

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi 2. ön eleme turunda San Marino temsilcisi La Fiorita ile karşılaşacak. Başakşehir, bu turu geçmesi halinde 3. eleme turunda Gürcistan ekibi FC Iberia 1999 Tbilisi ile Arnavutluk temsilcisi FK Partizani arasında oynanacak maçın galibiyle karşılaşacak

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.