24 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 24 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

24 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 24 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yapacağı konuşma öncesinde Washington, büyük bir protesto eylemine sahne oldu. Filistin destekçisi binlerce gösterici, Netanyahu'nun Gazze politikalarına karşı tepkilerini dile getirmek amacıyla başkent sokaklarını doldurdu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşma ve ayakta alkışlanması, Türkiye'de sert tepkilere neden oldu. Başta TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz olmak üzere birçok üst düzey yetkili, bu durumu kınadı.

Türkiye’den gelişmeler

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) dün yaşanan tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü. DEM Parti Milletvekili Ali Bozan'ın "AKP hırsızlık yapıyor. Terbiyesiz de ahlaksız da sizsiniz" sözleri üzerine AK Parti Milletvekilleri Bozan'ın üzerine yürüdü. Çıkan kavgada Bozan yere düştü ve meclis polisi olaya müdahale etti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, partiden gönül bağını kopardığı için ayrıldığını belirten Özdemir'in istifası ile İYİ Parti'nin Meclis'teki vekil sayısı 32'ye düştü.

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde, Necattin Camii'nde yaşanan olayda bir kişi, tartıştığı imamı okla yaraladı.

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde motorin fiyatlarında önemli bir indirim bekleniyor. İndirimin ardından motorin litre fiyatı Ankara'da 44.08 TL, İstanbul'da 43.32 TL ve İzmir'de 44.53 TL olacak.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla ilgili sorulara yanıt veren Özgür Özel, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmelerini neden kişisel olarak üstüme alayım? Üstüme alacak bir şey yok. Türkiye'nin kutuplaşmasından ve el sıkışmamasından birinci parti sorumludur. Kemal Bey, hiçbir zaman birinci partinin lideri olamadı, çok istedi ama olmadı. CHP artık iktidar partisidir." dedi.

Milli İstihbarat Teşkilatı PKK/KCK'ya ağır bir darbe vurarak önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen operasyonda PKK/KCK'nın sözde Süleymaniye sorumlusu Ömer Fırat ile beraberindeki iki terörist etkisiz hale getirildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), temmuz ayına ilişkin Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi'ni (FHGE) açıkladı. Buna göre, FHGE, temmuz ayında geçen aya kıyasla 9,2 puan artış göstererek 158,7 seviyesine yükseldi.

İstanbul'un Fethi'ne kadar 916 yıl kilise, 1453'ten itibaren de cami olarak kullanılan Ayasofya, 1934'te alınan kararla 86 yıl müze olarak hizmet verdikten sonra, tarihi bir karar ile yeniden ibadete açıldı. 2020 yılında açılışı yapılan bu kutsal mekân, 4 yıl içerisinde 25 milyon kişiyi ağırladı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarına yönelik itirazların komisyonlarca titizlikle incelendiğini ve değerlendirme sürecinin ivedilikle tamamlanacağını bildirdi.

Hakkında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından dava açılan Dilan Polat'ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4 büyüklüğünde saat 23.20’de bir deprem meydana geldi.

Ankara'dan gelişmeler

Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı Saraycık Mahallesi'nde 5 gündür devam eden su kesintisi, mahalle sakinlerini mağdur etti. Mahalle muhtarı Ahmet Yılmaz, su şebekesindeki arıza nedeniyle Saraycık TOKİ Konutları sakinlerinin suya erişiminde büyük sıkıntılar yaşadığını belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından bugün gerçekleştirilen toplantıda toplu taşımaya zam yapılması kararı alındı. Yeni düzenlemeye göre, tam bilet fiyatı 15 TL'den 21 TL'ye çıkarken, öğrenci biletlerinin fiyatı ise 7 TL 50 kuruştan 10 TL 50 kuruşa yükselecek.

Türkiye, 2024 yılı içerisinde idari yapısında önemli değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Bu değişiklikler çerçevesinde il statüsü kazanma potansiyeline sahip 76 ilçe, belirli kriterler doğrultusunda değerlendirildi. Bu ilçeler arasında Ankara'dan Çankaya, Keçiören ve Polatlı da yer aldı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Ankara'da açtığı 'Tarım Kredi Sıfır Market' ile atıksız alışverişi teşvik ediyor. Tüketicilere kendi kaplarıyla alışveriş yapma imkanı sunan market, geri dönüşüm ve enerji tasarrufu sistemleriyle çevreye katkı sağlıyor.

Ayaş yolunda bir süredir devam eden yol çalışması vatandaşları ve esnafı bezdirdi. Bir esnaf dükkanını yol çalışması sebebiyle açamadığını belirtti ve sitem etti. Esnaf, notunda şu ifadelere yer verdi: "Şubat ayındaki kazıdan sonra yarım iş yaptıkları için ikinci kez yol kapatılınca satışlarımız yine durdu. Siz değerli müşterilerimize bayat ürün vermemek için kapatmak zorunda kaldık. Özür dileriz. Yol açılınca iş yerimiz de açılacaktır. Malum, esnaf kimsenin umurunda değil."

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Kosova'nın başkenti Priştina'da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Türkiye Cumhuriyeti Priştina Büyükelçisi Tunç Argılı’yı ziyaret etti.

Ankara’nın Sincan ilçesinde meydana gelen olayda, 13 yaşındaki Beren Su Bolat, asansörde mahsur kaldığı esnada 5. kattan düşerek hayatını kaybetti. Bolat’ın ailesi, itfaiye ekiplerinin güvenlik önlemleri almadan hareket ettiğini ve sorumsuzca davrandığını öne sürdü.

Çubuk'ta stajyer olarak çalıştığı inşaatın 6. katından asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybeden 15 yaşındaki Eren Alperen Kocayavuz, son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara Koru Mahallesi’nde devam eden su borusu değişim çalışmaları, bölge sakinlerinin günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Çalışmaların bir an önce tamamlanması ve bölgedeki ulaşım sorunlarının giderilmesi için yetkililerin çözüm odaklı adımlar atması bekleniyor.

Çankaya Belediyesi, 6 hafta sürecek olan Açık Hava Sinema Günleri'ne 24 Temmuz'da Dikmen Keklikpınarı Pazar Yeri'nde ilk gösterim ile başladı. Çankayalılar, 14 farklı gösterim alanında açık hava sinema keyfini 8 Eylül'e kadar sürecek.

48. Hitit Rallisi, 27-28 Temmuz tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'ndan (TOSFED) yapılan açıklamaya göre, 3 yıl aradan sonra Ankara Otomobil Spor Kulübü (ANOK) tarafından düzenlenen bu prestijli etkinlik, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Keçiören Belediyesi, Kahramankazan Belediyesi, Orange Fox, Petlas ve ANGİAD'ın katkılarıyla gerçekleştirilecek.

Spor dünyasından gelişmeler

MKE Ankaragücü, Kayseri'de gerçekleştirdiği hazırlık maçında Süper Lig temsilcisi Kayserispor’u 3-1 yenerek etkileyici bir performans sergiledi.

Kayserispor maçı sonrası Teknik Direktör Cihat Arslan, Tolga Ciğerci'nin takımda kalacağını belirterek, Efkan Bekiroğlu'nun da çok değerli bir oyuncu olduğunu ve takımda kalmasının kendilerini çok mutlu edeceğini dile getirdi.

Yeni sezon hazırlıklarına hızla devam eden Gençlerbirliği, Süper Lig ekibi Beşiktaş ile önemli bir hazırlık maçına çıkacak. Karşılaşma, 27 Temmuz Cumartesi günü saat 20.00’de Kocaeli Yıldız Entegre Stadyumu'nda oynanacak. Maç TV 8.5’dan canlı yayınlanacak.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.