26 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 26 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

26 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 26 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İngiliz ekonomi dergisi The Economist, Türkiye'deki gelir eşitsizliğine dair çarpıcı bir analiz yayımladı. "Türkiye’de zengin daha zengin, yoksul daha yoksul" başlıklı makalede, ülkenin gelir dağılımındaki uçurumun derinleştiği vurgulandı.

Türkiye’den gelişmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü münasebetiyle Muş’ta düzenlenen kutlama programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin sadece bir askeri zafer olmadığını, aynı zamanda yeni bir yurt ve medeniyet inşa hareketinin de başlangıcı olduğunu belirtti.

Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 18 yaşındaki kızı Eylem Sevilen'i elleriyle boğarak öldüren Murat Sevilen, ifadesinde olayın detaylarını anlattı. Olay, Karşıyaka Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Murat Sevilen, kızı Eylem'in bir arkadaşının doğum gününe gitmek istemesi üzerine çıkan tartışma sonucu sinirlenerek kızını boğdu ve kanepenin altına sakladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok, kazanın ardından ABD'ye kaçmışlardı. Eylem Tok, oğlunun cezaevinde kötü şartlar altında tutulduğunu iddia etmişti. Ancak bu iddialar, cezaevinin hazırladığı iki sayfalık bir yazıyla yalanlandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, İzmir'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunan Dilruba Kayserilioğlu'nun söylediği her şeyin yanlış olduğunu ancak tutuklanmasını doğru bulmadığını belirtti.

Bağımsız Ankara Milletvekili Koray Aydın, Türkiye'deki düzensiz göç sorununa dikkat çekerek, sınır güvenliği ve kaçak göçmenlerle ilgili sert eleştirilerde bulundu. Aydın, Türkiye'nin sınırlarının adeta "yol geçen hanına" döndüğünü ve sınırların kevgir haline geldiğini ifade etti.

Afyonkarahisar'da Büyük Zafer'in 102. yıl dönümü törenleri sırasında Belediye Başkanı Burcu Köksal ile valilik görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Köksal, diğer protokol üyeleri için koltuk bulunurken kendisi için sandalye bulunmasına tepki gösterdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar'da kazanılan büyük zaferin 102. yıl dönümü, Etimesgut’ta Haluk Levent sahne alacak. Konser, Göksu AVM önünde, Eryaman’da saat 20:00’da başlayacak.

Ankara’dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyük Taarruz'un 102. yıl dönümünü anmak için Afyonkarahisar'da düzenlenen Zafer Yürüyüşü'ne katıldı.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bulunan Toptancı Halinde meydana gelen silahlı çatışmada iki kişi hayatını kaybetti, iki kişi ise yaralandı.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde komşular arasında çıkan silahlı kavgada üç kişi öldü, bir kişi yaralandı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde meydana gelen yangın, Beşikkaya Mahallesi'nde büyük bir trajediye yol açtı. İddialara göre, mahallede bulunan bir grup kimliği belirsiz kişi, kuş çalmak amacıyla bölgedeki kümeslere girmeye çalıştı. Başarısız olan kişiler alanı ateşe verdi.

Ankara Valiliği, kent sakinlerine, Türk Yıldızları'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yapacağı prova ve gösteri uçuşları nedeniyle "yüksek ses" uyarısında bulundu.

Ankara’nın Sincan ilçesinde yaşayan Havva Yiğit, umre ziyareti için biriktirdiği para ve altınların bulunduğu cüzdanını kaybetti. Düşürdüğü cüzdanın yaşlı bir kişi tarafından götürüldüğü kameralara yansırken Yiğit, cüzdanı bulan kişiden cüzdanı teslim etmesini istedi.

Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri'nde 3 gün sürecek ‘Eğitim Çalıştayı’ başladı.

Ankara Toptancı Hali'nde meydana gelen silahlı kavga, iki kişinin hayatını kaybetmesine, iki kişinin de yaralanmasına neden oldu. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan F.K., nöbetçi sulh ceza hakimliğince "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı.

Ankara Güvenpark’taki peyzaj çalışmaları nedeniyle Kızılay metro istasyonunun kapalı alanları çevre kirliliğiyle boğuşuyor. Yolcuların attığı öne sürülen sigara paketleri ve pet şişeler, istasyonu adeta bir çöp alanına çevirdi. Bölgede çalışanlar ise yolcuların vurdumduymazlığından dert yakındı.

Polatlı'da Ankara Çayı üzerine kurulması planlanan 16 adet hidroelektrik santral (HES) projesine tepki gösteren köylüler, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Halkın Katılımı Toplantısı’nın yapılacağı Sarıoba köyü'nde toplandı. Köylüler, projeye karşı olduklarını belirterek toplantıyı engelledi.

Kırşehir'in Boztepe ilçesine bağlı Körpınar Köyü’nde son bir ay içinde yaşanan kurt saldırıları, köylüleri tedirgin etti.

Kırıkkale'de kimlik kontrolünü reddeden bir cezaevi hükümlüsü, iki polis memuruna saldırarak yaraladı. Aranması bulunan hükümlü yakalandı.

Yozgat’ın Şefaatli ilçesine bağlı Gülistan köyünde, çiftçilik yapan Hacı Tufan’a ait 1 dekarlık alanda deneme amaçlı dikimi gerçekleştirilen aronyanın hasadı yapıldı. Şefaatli ilçesinde düzenlenen etkinliğe Şefaatli İlçe Kaymakamı Oğuzhan Yazar, İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akşit, teknik personeller ve çiftçiler katıldı.

Spor dünyasından gelişmeler

Trendyol 1. Lig’in 3. haftasında İstanbulspor, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda Şanlıurfaspor’u konuk etti. İstanbulspor, maç boyunca üstün bir oyun sergileyerek mücadeleyi 3-0 kazandı ve sezondaki üçüncü galibiyetini elde etti.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Eyüpspor maçı sonrasında yaptığı açıklamalardan dolayı hakem camiasından özür diledi.

Beşiktaş'ın unutulmaz futbolcularından Oğuzhan Özyakup, 31 yaşında futbol kariyerini noktaladığını duyurdu. Beşiktaş'ta gösterdiği performansla akıllarda yer eden Özyakup, emeklilik kararını duyururken Süper Lig'den gelen teklifleri de geri çevirdiğini belirtti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.