28 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 28 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

28 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 28 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Hamas lideri İsmail Heniyye, 3 Ağustos'ta Filistin halkına destek amacıyla bir gösteri çağrısında bulundu.

Türkiye’den gelişmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de İsrail’e sert tepki verdi. Savunma sanayisinde Türkiye'nin geldiği noktaya dikkat çeken Erdoğan, güçlü bir ülke olunması durumunda İsrail'in Filistin'e yaptıklarını yapamayacağını söyledi. Erdoğan, Karabağ ve Libya örneklerini vererek, "Güçlü olmalıyız ki bu İsrail Filistin'e akara makarayı yapamasın. "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini İsrail’e de yaparız.” dedi.

Türkiye'de bir vatandaş, Çılgın Sayısal Loto çekilişinde 6 şanslı numarayı bilerek, Türkiye şans oyunları tarihindeki en büyük ikramiye tutarı olan 460.913.735,15 TL'yi kazandı. Bu büyük ikramiye, Türkiye şans oyunları tarihinde bir rekor olarak kayıtlara geçti.

Batman’da düğün sonrası yaya olarak karşıya geçmeye çalışan aile üyelerine, TIR çarptı. Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri Süleyman Oğuz, İlyas Oğuz, Denhir Oğuz ve Sefa Oğuz olarak belirlendi. Yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Antalya'nın Serik ilçesinde, Yumaklar Mahallesi'nde ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına müdahale etmek için ekipler seferber oldu. Yangın kısmen söndürüldü.

Başıboş sokak köpekleri sorununa çözüm getirmeyi amaçlayan “Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edilen ve AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan 17 maddelik teklifin görüşmeleri sırasında sert tartışmalar yaşandı. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Anayasa'nın 56’ncı maddesi herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkını tanımlar. Bu maddeye göre tasarı anayasaya aykırıdır” dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hatay'ın Antakya ilçesinde saat 18.13’te 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Resmi Gazete'de yayımlanan TBMM Kararı ile Netayahu'nun konuşmasının utanç kaynağı olduğu belirtilerek, “Filistin'de on yıllardır devam eden haksız işgal ve ağır hukuk ihlallerini, Gazze'deki acımasız bir etnik temizlik kampanyasıyla eşi benzeri görülmemiş bir boyuta taşıyan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresine hitabını tarihe bir utanç tablosu olarak geçmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bu demokratik ayıbı esefle karşıladığımızı ilan ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Ankara siyasi kulislerinde, DEVA Partisi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grup kurma girişimlerinin hız kazandığı konuşuluyor. DEVA Partili Cemil Kaya’nın Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt’un da olduğu bir fotoğrafa “Geliyor gelmekte olan” şeklinde paylaşım yaptı. Bu paylaşım sonrası Enginyurt’tan da “Bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız” paylaşımında bulundu.

Ankara'daki gelişmeler

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, Keçiören Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Türk Dünyası Şöleni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Şölende Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bir konuşma yaptı ve 'Türkiyeli' ifadelerine sert tepki göstererek "Türklüğünden utananlara söylüyorum, ne mutlu Türk'üm diyene" ifadelerini kullandı.

Ankara ve Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazalarında çok sayıda yaralı var. Kırıkkale Otogarında bir araç hızını alamayarak otogara daldı. Ankara'nın Mamak ve Yenimahalle ilçelerinde meydana gelen trafik kazaları da yaralanma ve maddi hasara sebebiyet verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri etkinliği, Gençlik Parkı Opera Girişi'nde büyük bir katılımla başladı. Binin üzerinde öğrencinin katılım gösterdiği etkinlikte, çimlere minderler atıldı ve limonata ikram edildi. Bu yıl "Kariyer Doğru Tercihle Gelecek" sloganıyla üçüncüsü düzenlenen etkinlikte, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, üniversite adayı öğrencilerle bir araya geldi.

Ankara Kızılcahamam’da 3 kişiyi bıçakla yaralayan saldırgan, polis ekiplerinin uzun uğraşları sonucu silahla vurularak etkisiz hale getirildi.

Ankara'da Anıtpark'ta bir araya gelen bir grup hayvansever, sahipsiz hayvanlara yönelik "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ne karşı eylem düzenledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam Parkı’nda düzenlediği ‘Açık Hava Sinema Günleri’nde bu hafta Türk sinemasının klasiklerinden ‘Süt Kardeşler’ filmini seyirciyle buluşturdu.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde meydana gelen anız yangını, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı.

Spor dünyasından gelişmeler

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 14. ayağı olan Belçika Grand Prix'si Liege eyaletindeki Stavelot kasabasında bulunan 7 kilometrelik Spa-Francorchamps Pisti'nde düzenlendi. Yarışı kazanan Mercedes pilotu George Russell, diskalifiye oldu ve zafer Lewis Hamilton'ın oldu. Yarışmada Oscar Piastri ikinci, Charles Leclerc üçüncü oldu.

Milli kürekçi Elis Özbay, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda gösterdiği üstün performansla kadınlar tek çifte repesaj yarışında ikinci sırayı alarak çeyrek finale yükseldi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları basketbol branşında, Amerika Birleşik Devletleri, güçlü rakibi Sırbistan'ı 110-84 mağlup etti.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları kapsamında Roland Garros'ta düzenlenen Tenis erkekler tekler mücadelesinde İspanya'nın efsanevi raketi Rafael Nadal, Macaristan'dan Marton Fucsovics ile karşı karşıya geldi. Nadal, zorlu geçen maçta 2-1 galip gelerek adını ikinci tura yazdırdı. İkinci turda Rafael Nadal- Novak Djokovic maçı oynanacak.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.