30 Haziran 2024’te neler yaşandı? 30 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

30 Haziran 2024’te neler yaşandı? 30 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Fransa’daki erken seçimlerde ilk sonuçlara göre, aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisinin yarışı yaklaşık yüzde 34 oyla önde götürdüğü belirtiliyor. Merkez sağ ve soldaki partiler, 7 Temmuz'da düzenlenecek ikinci turda aşırı sağa karşı işbirliği yapma niyetlerini açıkladılar.

Türkiye’den gelişmeler

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir unlu mamuller dükkanında meydana gelen doğal gaz patlamasında 5 kişi öldü 57 kişi ise yaralandı. Olay, Torbalı ilçesine bağlı Ayrancılar Mahallesi Barış Manço Caddesi'ndeki bir unlu mamuller dükkanında saat 15.00 sıralarında yaşandı. Doğal gaz kaynaklı olduğu belirtilen patlama, çevrede büyük paniğe yol açtı.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Danişmentgazi Mahallesi'nde yabancı uyruklu bir kişinin, 5 yaşındaki yine yabancı uyruklu bir çocuğu taciz ettiği iddiası üzerine mahallede büyük bir gerginlik yaşandı. Olayın duyulmasının ardından mahalle sakinleri toplanarak taşkınlık çıkardı. Durumu yatıştırmak için bölgeye gelen İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, kalabalığa hitap ederek önemli açıklamalarda bulundu. Aydın, "Tepkinizi gösterdiniz. Sizi anladık, mesajınızı aldık. Bundan sonraki yapacağınız her türlü hareket sizinle ilgili konulara dönecek. Buradaki mağdur şahıs Türk değil. Şu anda şüpheli şahıs gözaltında. Mağdur şahsın sağlığıyla ilgili herhangi bir problem gözükmüyor. O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum. Bir hafta sonra tekrar bu mahalleye geleceğim. Bu olayla ilgili neler yaptığımızı söyleyeceğim. Lütfen ailelerinizi alın, evlerinize geçin. Biz gerekeni yapacağız, bunun sözünü veriyorum." dedi.

MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde tespit edilen 3 PKK/YPG'li terörist ile Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde belirlenen 4 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, bölgede devam eden çatışmalar ve ateşkes sürecine dair kritik konuları kapsadı.

CHP, ekonomik sıkıntı yaşayan yurttaşların sesini duyurmak amacıyla Kocaeli Gebze’de 'geçinemiyoruz' mitingi düzenledi. CHP lideri Özgür Özel, toplanan kalabalığa önemli açıklamalarda bulundu ve geçim derdi sürerse erken seçimin kaçınılmaz olacağını vurguladı.

CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan’ın "Kılıçdaroğlu seçimde bana Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı ve 3 Bakanlık teklif etti" şeklindeki açıklamasına sert bir tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Oğan’a yönelik ağır suçlamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Sen domuz bağcı teröristlerin ortağı, para düşkünü bir siyaset tüccarı, cehennemin kapılarını milletin üstüne kitleyen, Türkiye'nin batması ve parçalanması için kurulan plana sadık bir B.O.P ajanısın!" ifadelerini kullandı ve “Vatanın ve milletin geleceğini kaç dolara sattın?” şeklinde sert bir sorgulamada bulundu.

Manisa'nın Kula ilçesinin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, makamında iki kişiyi darp ettirdiği iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polis memuru Cemalcan Ev'in görev esnasında trafik kazası geçirerek şehit olduğunu duyurdu.

Bursa'nın Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi yakınlarında çıkan yangın, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Görükle Kampüsü'ndeki ormanlık alana sıçrayarak geniş bir alanda etkili oldu. Yangın uzun uğraşlar sonrasında söndürüldü.

Ankara'dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediyesi Beceri ve Meslek Edindirme Kursları'nın (BELMEK) sevilen çalışmalarından biri olan Amigurumi, son yıl içinde gösterdiği büyük başarıyla dikkat çekiyor. BELMEK'in yıl sonu karma sergisinde sergilenen Amigurumi tekniği ile yapılmış bebekler, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Drift tutkunları iyice şaşırttı. Karayolunda tatmin olmayan driftçiler bu sefer bir hastanenin otoparkının çatı katını tercih etti. İddialara göre, olay Sincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi otoparkının çatı katında yaşandı. Sosyal medyada yer alan görüntülerde bir sürücü, hastane otoparkının çatı katında drift yaparken diğer şahısların da o anları seyrettiği görülüyor.

Spor dünyasından gelişmeler

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda İspanya, Köln Stadyumu’nda Gürcistan ile karşı karşıya geldi. Şampiyonluğun favorilerinden biri olan İspanya, geriye düştüğü maçı 4-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu mücadelesinde İngiltere, Gelsenkirchen'deki Veltins-Arena’da Slovakya ile karşı karşıya geldi. 120 dakikanın ardından kazanan 2-1 ile İngiltere oldu. İngiltere 90+6’da Bellingham’la bulduğu golle maçı uzatmaya götürdü 91. dakikada da H. Kane ile öne geçti ve maçı kazandı.

Sivasspor, transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, İngiliz hücumcu Alex Pritchard ile prensipte anlaştı.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda 2 Temmuz Salı günü Avusturya ile karşılaşacak A Milli Takım, hazırlıklarını sürdürüyor. Sakatlığı süren Samet antrenmanda yer almazken diğer isimler takımla çalıştı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.