29 kişiye mezar olan apartmanın şantiye şefi itiraf etti: ''Stajyer gibiydim!''
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde yıkılan ve 29 kişiye mezar olan Özlem Bayraktar Apartmanı'nın davasında ilk duruşma gerçekleştirildi. Şantiye şefi Beyza Aygün Bağdatlı, savunmasında yeni mezun olduğunu ve tecrübe kazanması için şantiye şefliği görevinin verildiğini belirtti.
DHA'nın haberine göre, duruşmada savunma yapan Bağdatlı, şantiye şefliğinin kendisi için bir tür staj niteliğinde olduğunu ifade etti. Yeni mezun olduğu için tecrübesiz olduğunu söyleyen Bağdatlı, "Bana göre şantiyede esaslı bir yanlışlık yapılmamıştı. Benim için kaba inşaat stajı gibi olan bu dönemde yeni bilgiler ve tecrübeler edindim" dedi. Bağdatlı, şantiye şefliği yapabilecek tecrübeye sahip olmadığını ve sadece yol ve yemek masraflarının karşılandığını belirtti.
MÜTEAHHİT: "MASUMUM, SUÇSUZUM VE MAĞDURUM"
Tutuklu müteahhit Kadir Atmaca, suçlamaları kabul etmediğini ve binanın yapımında kusur olmadığını savundu. Atmaca, "İddianamede üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Binayı yapı denetim firması ve şantiye şefi ile beraber yaptım. Masumum, suçsuzum ve mağdurum. O nedenle tutuksuz yargılanmamı ve tahliyemi istiyorum" dedi.
DİĞER SANIKLARIN SAVUNMALARI
Duruşmaya katılan tutuksuz sanıklar Hikmet Doğanay, Mehmet Kara, Mehmet Numan Aydoğan ve Nevzat Bol da suçlamaları kabul etmediklerini belirtti. Yapı denetim şirketi yetkililerinden Hakan Çirişoğlu, görevlendirildiğinde binanın zaten tamamlanmış olduğunu ve yapıya müdahale edemediğini söyledi. Nevzat Bol ise istifa ettikten sonra dosyadaki belgelerde sahte imza kullanıldığını iddia etti.
MAĞDURLAR ADALET İSTİYOR
Duruşma sonrasında, binada anne ve babasını kaybeden Osman Nadir Akıllı, suçluların cezalandırılmasını istedi. Akıllı, "Yeni bir binaydı ve kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapıldı. Şantiye şefinin tecrübesiz olması ve binanın bir staj yeri gibi kullanılması durumu üzücü. Adalete güveniyoruz ve suçluların hak ettiği cezayı almasını bekliyoruz" dedi.
İMZALAR ADLİ TIP'A GÖNDERİLECEK
Mahkeme heyeti, müteahhit Kadir Atmaca'nın tutukluluk haline devam edilmesine karar verdi. Mehmet Kara ve Nevzat Bol'un imza örnekleri alınarak, dosyadaki imzalarla karşılaştırılması için Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verildi.
22 YIL 6 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ
Soruşturmasını tamamlayan savcı, müteahhit Kadir Atmaca ve diğer sanıklar hakkında "Bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.