29 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 29 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

29 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 29 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Venezuela’da yapılan seçimde Nicolas Maduro, yüzde 51,20 ile devlet başkanlığı seçimini 3'üncü kez kazanmayı garantiledi. Maduro seçim sonrası “Özgür Filistin” açıklaması yaptı.

Türkiye’den gelişmeler

Manisa’da makam odasında iki kişiyi darp ettirdiği iddiasıyla "yağmaya azmettirme" suçundan tutuklanan CHP'li Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, 30 günlük tutukluluk süresinin ardından çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TBMM Genel Kurulunda, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeleri içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 5 maddesi kabul edildi. Maddenin kalanı için görüşmeler sürüyor.

Tiyatro sanatçısı ve sunucu Kenan Işık, beyin kanaması sonucu 10 yıldır komada olduğu hayat mücadelesini kaybederek 76 yaşında vefat etti. Sanat dünyasında derin izler bırakan Kenan Işık'ın ölümü, sevenlerini ve sanat camiasını yasa boğdu.

Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Erdal Atıcı, eğitim sisteminde yapılan son değişiklikleri eleştirerek, Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) hakkında anadolugazete.com.tr’ye açıklamalarda bulundu. Atıcı, bu kanunun öğretmenler üzerinde baskı kuran bir düzenleme olduğunu belirtti.

AK Partili Tuğrul Türkeş'in Gezi tutuklularını ziyaret edeceği haberine, eski partisi MHP'den tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Türkeş'in bu ziyaretiyle ilgili sert eleştirilerde bulundu. Büyükataman, Türkeş’in bir sonraki ziyaretinin Selahattin Demirtaş’a olabileceğini aktardı.

Tarım Kredi Kooperatifleri, bebeklerin sağlıklı beslenmesine katkıda bulunmak amacıyla organik ve doğal ürünleri raflarına ekledi. Bebekler için özel bir bölüm oluşturulan bu raflarda bebekler için ek gıda ürünleri, devam sütü ve glütensiz ürünlere kadar birçok seçenek mevcut.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, belediyelerin SGK'ye olan prim borçlarının tahsil edilmesiyle ilgili, "Akıllarınca CHP'li belediyelerin gözünü korkutacaklar, belediyelerimizin vatandaşa hizmet vermesini engelleyecekler. Yahu siz bu tarz hamlelerle CHP'li belediyelerin halka hizmet etmesini engelleyebileceğinizi mi zannediyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

CHP Giresun Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi Elvan Işık Gezmiş, 2 Ağustos'ta Giresun'da büyük bir fındık mitingi düzenleneceğini duyurdu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katılımıyla gerçekleşecek olan mitingde, fındık üreticileriyle buluşulacak ve onların sorunları dile getirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından X hesabı üzerinden yapılan açıklamada, toplamda 7 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hâle getirildiği duyuruldu.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yer alan Alacakapı Mahallesi'ndeki bir tavuk çiftliğinde, alacak-verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma kanlı bitti. Eski İYİ Parti İl Başkanı H.Y., cinayet zanlısı olarak polise teslim oldu.

Amasya'nın Gökmedrese Mahallesi Atabey Sokak’ta bulunan 7 katlı bir apartmanda asansör tamiri esnasında meydana gelen kazada, asansör tamircisi Emre Büyük (29) hayatını kaybetti.

Ankara'daki gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş, geçtiğimiz günlerde ortaya atılan SGK ve vergi borcu iddialarına yönelik basın toplantısı düzenledi. Yavaş, “Son günlerde yapılan bu açıklamalardaki amacın tamamen halkın umudu haline gelen CHP'li belediyeleri itibarsızlaştırmak ve suni gündem oluşturmak olduğunu düşünüyorum” derken ABB’nin borcunun konuşulduğunu ancak Bakanlıklardan alacaklı olduğunun konuşulmadığını belirterek Bakanlıktan borcunu talep etti.

Ankara'nın kalbinde yer alan ve şehrin en önemli projelerinden biri olarak tanımlanan Ulus 100. Yıl Meydanı'nın eksiklerinin tamamlanması, beklenenden çok daha uzun sürdü. Vatandaşlar, meydanın bir türlü tamamlanamaması ve mevcut durumun getirdiği tehlikeler nedeniyle endişeli olduğunu belirtti. Geçtiğimiz günlerde İzmir Alsancak'taki kaldırımda yaşanan elektrik akımının benzeri Ulus'ta da görünüyor. Yetkililerin bir an evvel önlem alması gerekiyor!

Çankaya Belediyesinin "sokağı içeriye taşıyoruz" vurgusuyla başlattığı 'Dışarısı İçerde-2' sergisi, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde başladı. Duvarları süsleyen bu yenilikçi sergiye Ankaralılar yoğun ilgi gösteriyor.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Ayaş’ta Bakanlığın desteklerinden yararlanan bir hayvan işletmesini ziyaret etti. Gençler ve kadınları desteklediklerini belirten Yumaklı, hem bitkisel hem hayvansal teşviklerin devam edeceğini açıkladı.

Spor dünyasından gelişmeler

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Okçuluk dalında madalya mücadelesi veren Türkiye Klasik Yay Erkek Milli Takımı, üçüncülük maçında Çin ile karşı karşıya geldi. Fransa'ya milimetrelerle yenilerek finale çıkma şansını kaybeden Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış ‘tan oluşan Türkiye takımı Çin’i 6-2 yenerek olimpiyat üçüncüsü oldu ve bronz madalyayı elde etti. Bu madalya 2024 Paris Olimpiyatlarında aldığımız ilk madalya olurken olimpiyat tarihinde de takım olarak aldığımız ilk madalya oldu.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda ilk maçına Hollanda karşısında çıkan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Hollanda’ya ilk 2 seti kaybetse de maçı 3-2 kazanmayı başardı.

Ankara Keçiörengücü, deneyimli savunma oyuncusu Steven Caulker ile anlaşmaya vardı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.