3 Haziran 2024’te neler yaşandı? 3 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

3 Haziran 2024’te neler yaşandı? 3 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bulunan el-Bureyc Kampı'na hava saldırısı düzenledi.

Türkiye’den gelişmeler

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Verilere göre, enflasyon mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,37 artış kaydederken, yıllık enflasyon yüzde 75,45 seviyesine ulaştı. Enflasyonun artışında doğalgaz desteğinin sona ermesi ve giyim kalemindeki fiyat artışları etkili oldu.

Hakkari'nin DEM Partili Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı, gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın yerine Hakkari Valisi Ali Çelik'i Belediye Başkan Vekili olarak atadı.

Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A, 4 Haziran Salı günü Antonov AN-124 tipi kargo uçağı ile ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Üssü'ne uğurlanacak. Uğurlama törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır katılacak.

İYİ Parti'nin Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "İhracatta mayıs rekoru kırıldı. Tarihin en yüksek mayıs ayı ihracatına 11,4 artışla ulaştık. Yıllıklandırılmış ihracatta 260,1 milyar dolar ile rekor kırıldı" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li teröristin, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde ise 1 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu, Kurban Bayramı boyunca 14-15-16 ve 22-23 Haziran tarihlerinde Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya parkurlarında ilave YHT seferlerinin konulacağını açıkladı. Bu düzenlemelerle toplam 9.660 kişilik ek kapasite artışı sağlanacak. Bakan, paylaşma ve yardımlaşmanın en yoğun yaşandığı bu dönemde vatandaşların rahat ve güvenli seyahat etmelerinin amaçlandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Türkiye İttifakı Partisi’nin Çorum İl Başkanlığı açılışında Erdoğan’ı kastederek “Kendisinin ismini bile anmaya gerek yok” deyince, dinleyenler arasından bir vatandaş, “Peki, niye gittin de yamandın o zaman ona?” diye tepki gösterdi.

Sunucu Erkan Yolaç'ın eşi Asuman Tuğberk de eşi Yolaç'ın ölümünden 17 gün sonra hayatını kaybetti.

Anadolu Ahileri Kadın Kooperatifleri Üst Birliği, Ankara Kent Konseyi'ni ziyaret ederek önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında, Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’a birlik ve kooperatifin faaliyetleri hakkında detaylı bir sunum yapıldı ve hazırlanan dosya kendisine takdim edildi.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "Bazı art niyetli kişilerin Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın adını kullanarak bayram öncesinde yardım kampanyası düzenlediği belirtilip vatandaştan para talep ettiğine dair ihbarlar tarafımıza ulaşmıştır. Belediyemizin böyle bir uygulaması kesinlikle yoktur. " denildi.

Ankara'nın Sincan ilçesinde bir kişi cinnet geçirdi. Eşini ve yanındaki adamı öldüren şahıs ardından intihar etti.

Yozgat’ın Azizli Mahallesi'nde 20’den fazla sahipsiz sokak köpeği ölü olarak bulundu. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, zehirlendikten sonra köpeklerin toplu olarak bölgeye atıldığını dile getirdi.

Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan Fahri Korutürk Mahallesi’nde silahlı çatışma meydana geldi.

ABB FOMGET Kadın Futbol Takımı, 2008-2014 doğumlu kız futbolcuları tespit etmek amacıyla 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde Sincan Aile Yaşam Merkezi’nde altyapı seçimleri gerçekleştirecek. Seçmeler, sabah 09.00-12.00 saatleri arasında iki grup halinde yapılacak. 2008-2011 doğumlu adaylar 09.00-11.00 saatleri arasında, 2012-2014 doğumlu adaylar ise 11.00-12.00 saatleri arasında seçmelere katılabilecek.

Ankara'nın sanayi bölgelerinden biri olan Ostim, alışılmadık ve coşkulu bir kutlamaya sahne oldu. Ostim'de bir esnaf Mourinho'nn Fenerbahçe'ye gelmesi sebebiyle lokma hayrı yaptı.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde küçükbaş hayvanlar nedeniyle çıkan kavgada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Polatlıspor Başkanı Serkan Özkan, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazeye Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya da katıldı.

Spor dünyasından gelişmeler

Gençlerbirliği yeni teknik direktörü Recep Karatepe için İlhan Cavcav Tesisleri'nde bir imza töreni düzenledi. İmza töreninde Başkan Osman Sungur da açıklamalar yaptı.

Ümit Milli Futbol Takımı (U21), İstanbul'daki Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda İskoçya ile oynadığı hazırlık maçında geriden gelerek 2-1'lik galibiyet elde etti.

Fransız futbolunun genç yeteneği Kylian Mbappe, Paris Saint-Germain'den ayrılarak Real Madrid'e transfer oldu. Sözleşme 5 yıllık.

Fenerbahçe Beko, Beşiktaş Emlakjet'i deplasmanda 86-77 yenerek seriyi 3-0 kazandı ve finalde Anadolu Efes'in rakibi oldu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.