"3 milyon nüfuslu Adana'mızı havaalansız bırakmayız" diyen Zeydan Karalar'a Bakan Uraloğlu'dan tepki: Yine yalan, Yine algı…

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sosyal medya hesabı üzerinden "3 milyon nüfuslu Adana'mızı havaalansız bırakmayız." diyerek Adana'nın havaalanı sorununa yönelik yarın saat 10.00'da Şakirpaşa Havalimanı önünde bir basın toplantısı yapılacağını duyurdu ve tüm halkı bu toplantıya davet etti. Bu açıklamaya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, cevap verdi.

"3 milyon nüfuslu Adana'mızı havaalansız bırakmayız" diyen Zeydan Karalar'a Bakan Uraloğlu'dan tepki: Yine yalan, Yine algı…
Yayınlanma:

Bu açıklamanın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karalar’ın iddialarına yanıt verdi. Uraloğlu, Karalar’ın açıklamalarının yanıltıcı olduğunu öne sürerek, "Siyasi olarak Adana’ya katkı sağlayamadığınız için yalan ve yanlış bilgilerle algı oluşturmaya çalışıyorsunuz" dedi. Uraloğlu, Mersin ve Adana illerine hizmet vermek amacıyla inşa edilen 800 hektar arazi üzerine kurulu ve yıllık 8 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanının uluslararası boyutta olduğunu belirtti. Havalimanının Adana'ya 35 km, Mersin’e ise 45 km uzaklıkta olduğunu vurgulayan Uraloğlu, bu projenin her iki şehre de büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Uraloğlu, mevcut Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmayacağını ve yeni havalimanının şehirlerin ticaret, kültür ve turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Bakan, Karalar’ın muhalefet ve algı yaratma çabalarının yerine, hükümetin şehirlerin gelişmesi ve kalkınması için gerçek katkılarda bulunduğunu öne sürdü. Uraloğlu, Adanalı ve Mersinli vatandaşların, kendilerinin vizyonunu anlamayan muhalefet algısına itibar etmeyeceğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.