3 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 3 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

3 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 3 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait yaklaşık 12 bin 715 dönümlük araziye el koyduğu açıklandı.

Türkiye’den gelişmeler

TÜİK, haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, Haziran ayında enflasyon yüzde 1,64 olarak gerçekleşirken, yıllık enflasyon oranı yüzde 71,60'a geriledi. Mayıs ayında yıllık enflasyon yüzde 75,45 olarak açıklanmıştı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon oranına göre memur emeklilerine yüzde 19,31, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 24,73 zam yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü'nün 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Kazakistan'ın başkenti Astana'ya gitti. Zirvede, Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında kritik bir görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında Putin ile yaptığı görüşmede enerji, ticaret ve turizm başta olmak üzere birçok ikili, bölgesel ve küresel konuyu ele aldı. Erdoğan, görüşmede Suriye'de terörle mücadelenin önemine bir kez daha vurgu yaptı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili davanın üçüncü gününde, CHP'nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, ortak basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu, “Olay siyasidir, cinayet siyasi bir cinayettir. Bu dava kim vurduya giderse ülke kaybeder.” dedi.

Almanya İçişleri Bakanı Faeser'in, A Milli futbolcumuz Merih Demiral'ın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Avusturya maçı sonrası yaptığı bozkurt işaretli gol sevinci üzerine UEFA'ya yaptırım talebinde bulunmasıyla ilgili olarak, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Milli Savunma Bakanlığının X hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, 5 PKK/YPG'li teröristin daha yok edildiği açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen kapsamlı bir hava harekatı sonucunda, bölücü terör örgütü PKK/KCK tarafından kullanılan 37 hedefin imha edildiğini duyurdu.

CHP, Türkiye'deki eğitim sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 24 saat sürecek bir basın açıklaması düzenlemeye hazırlanıyor.

Türkiye'nin güneydoğusundaki Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinde arka arkaya depremler meydana geldi. Saat 19.43'de Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 3.5 büyüklüğünde, saat 20.02'de Adıyaman'ın Sincik ilçesinde 3.8 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında Kazakistan'da yer alıyor. Astana'da yapılan zirvede Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'le görüştü.

Başkent Ankara'da babaları tarafından rehin alınıp öldürülen 11 ve 14 yaşındaki iki kardeş, son yolcuğuna uğurlandı.

TÜİK tarafından bugün açıklanan haziran ayı enflasyon rakamı sonrasında Memur, İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı da netleşti. Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen, Ulus'ta bugün yaptığı açıklamada “Emekliler, Hazineye gider ya da devlete maliyet değildir. Bu zamlarla emekliler nasıl geçinecek?” dedi.

Ankara'dan gelişmeler

Ankara'da akşam saatlerinde başlayan hafif yağmur, kent sakinlerine serin bir nefes aldırırken bazı bölgelerde çakan şimşekler gökyüzünü aydınlattı.

Ankara Dikmen'de kızını ve oğlunu öldürdükten sonra kendisi de intihar eden Murat Keklik'in boşanma aşamasında olduğu eşine daha öncesinde 'katliam yapacağım' dediği iddia edildi.

Ankara'da aynı gün içerisinde meydana gelen dört ayrı trafik kazasında, biri ağır olmak üzere toplam beş kişi yaralandı, bir kişi ise hayatını kaybetti.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde evine girmek üzere aracından inen İş İnsanı Nihat Karaarslan ve akrabası C.A., silahlı saldırıya uğradı. Olay, Çankaya Yukarı Dikmen Mahallesi'nde meydana geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esenboğa Havalimanı Yolu üzerinde yer alan Pursaklar ilçesinin giriş ve çıkışlarında yaşanan trafik sıkıntılarını çözmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve beraberindeki heyet, Çankaya Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ı makamında ziyaret ederek önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kendilerini ASKİ personeli olarak tanıtan kötü niyetli kişilerin, "içme suyunun bozuk ve klorlu olduğu" iddiasıyla vatandaşların evlerine girdikleri ve su tahlili yapmaya çalıştıklarını bildirdi.

Mamak Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanlarının refahını ve sağlığını korumak amacıyla önemli adımlar atıyor. Kutludüğün Mahallesi'nde bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevi, başıboş, hasta ve yaralı patili dostların tedavi edilmesi ve bakımının yapılmasının yanı sıra sahiplendirilmelerine de olanak tanıyor.

Ankara'da toplu ulaşımda kullanılan Ankarakart için daha önce ücretsiz olan online para yükleme işlemi, son günlerde komisyon kesilerek yapılmaya başlandı. Bu durumu eleştiren AK Parti Ankara İl Başkanlığından yazılı açıklama geldi. AK Parti Ankara İl Başkanlığından yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz aylara vatandaşlara büyük sıkıntılar çıkaran ücret toplama sitemindeki arızalar Ankara Büyükşehir Belediyesinin ücret toplama ihalesini yenilemesiyle zirveye ulaştı." denildi.

Çankaya Belediyesi, kadın emeğini görünür kılmak ve desteklemek amacıyla düzenlediği 7. Kadın Emeği Festivali'nin tarihini duyurdu. Festival, 5 Temmuz 2024 tarihinde Başkentlilerle buluşacak. "Elimin Emeği Evimin Ekmeği" projesi kapsamında gerçekleştirilecek bu özel etkinlik, kadınların el emeği göz nuru ürünlerini sergileme ve satışa sunma fırsatı sağlayacak. Etkinlikte Pazar akşamı Sena Şener konseri düzenlenecek.

Spor dünyasından gelişmeler

Trendyol Süper Lig'in Karadeniz ekiplerinden Çaykur Rizespor, geçen yıl MKE Ankaragücü forması giyen 30 yaşındaki Gambiyalı forvet Ali Sowe, ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Almanya'nın Leipzig kentinde, Avusturya ile Türkiye A Milli Futbol Takımı arasında oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası maçı öncesinde, Avusturya taraftarlarının ırkçı tezahüratlarda bulunduğu bildirildi, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.