31 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 31 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

31 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 31 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'deki çatışmaların sona erdirilmesi ve kalıcı bir ateşkes sağlanması konusundaki kararlılığını yineledi. Biden, İsrail'in yeni bir ateşkes teklifinde bulunduğunu da aktardı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, "sus payı" davasında suçlu bulunmasının ardından yapmış olduğu açıklamalarda kararı temyize götürmeyi planladığını ve "savaşacağını" belirtti.

Türkiye’den gelişmeler

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ilk çeyrek için büyüme rakamlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre G20 ve OECD ülkeleri arasında Türkiye ilk sırayı aldı. Buna göre, Türkiye ekonomisi 2024'ün ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 5.7 büyüme kaydetti.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'deki akıbeti ve Pensilvanya'daki örgüt merkezinden başka bir yere götürüldüğü iddiaları gündemde kalmaya devam ediyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, emeklilere şehirler arası otobüs seyahatlerinde yüzde 20 indirim sağlayacak yeni düzenlemeyi hayata geçirdi. "Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, sokak hayvanları konusundaki sorulara yanıt verdi ve bütün sokak köpeklerinin toplanarak itlaf edileceği yönündeki bilgilerin yanlış olduğunu söyledi.

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında, üvey kızlarını bulmak için canlı yayına çıkan Selahattin Yalnız'ın, yıllardır kızlarını istismar ettiği gerçeğiyle yüzleşildi. Yayın, bir ihbar olarak değerlendirilerek, Selahattin Yalnız gözaltına alındı.

Mayıs ayında TL, art arda ikinci kez dolar karşısında değer kazandı. Yüksek faiz oranları ve yabancı yatırımcıların artan ilgisi, TL'nin likiditesini artırdı. Dolar/TL kuru, mayıs ayını 32,23 seviyelesinde kapattı.

Kocaeli’nde bugün öğleden sonra meydana gelen trafik kazasında, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da yaralandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Mamak Kaymakamlığının okullara yazı göndererek müftülük tarafından düzenlenen ÇEDES yıl sonu Kültür Şenlikleri kapsamında LGS’ye girecek öğrencilere motivasyon için 1 Haziran'da Mamak Merkez Camiinde yapılacak etkinliğe çağırmasına mülakat üzerinden eleştirilerde bulundu.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin, Anadolu Gazetesi'nin İlk Sayfa Gazetesi ile birleştiğini duyurarak, Ankara Ulus adı verilen yeni gazete ile yola devam edeceklerini açıkladı. Çetin, hazırladığı veda konuşmasında, ''Hoşça kal Anadolu Gazetesi, merhaba Ankara Ulus.'' dedi.

Kırşehirli Dernekler Federasyonunun kurduğu, Kırşehirli Hukukçular Derneğinin kuruluş ve tanışma yemeği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Sosyal Farkındalık Federasyonu tarafından Mamak’ta düzenlenecek Uluslararası Yaz Festivali, 1 Haziran'da başlıyor. Mamak Belediyesinin ev sahipliğinde Mutlu-Ege 100. Yıl Cumhuriyet Millet Bahçesi’nde düzenlenecek.

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde yaşanan kadın kavgasına ilişkin Ankara Valiliğinden açıklama geldi. Valilikten yapılan açıklamada tahkikatın Cumhuriyet Savcılığınca yürütüldüğü belirtildi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyeleri, İsrail'in Gazze'nin Refah kentinde düzenlediği saldırıları protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Platformun çağrısı üzerine binlerce kişi, Kocatepe Camii'nde kılınan akşam namazının ardından cami avlusunda bir araya geldi ve yürüyüşe başladı.

Ankara Üniversitesi Ziraat ve Veterinerlik Fakültesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için bir araya geldi. Veterinerlik Fakültesi Dekanlığı önünde toplanan öğrenciler, Filistin bayrakları taşıyarak İsrail karşıtı sloganlar attı ve tekbir getirdi.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı, teleferik üzerinden Ankara Büyükşehir Belediyesine eleştirilerini sıraladı. 2013 yılında Mimarlar Odasının açtığı dava hatırlatılan açıklamada, mahkeme kararına rağmen teleferiğin çalıştırıldığı öne sürüldü.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde parkta yürüyen bir vatandaş, sahipsiz sokak köpeklerinin saldırısına uğradı.

Spor dünyasından gelişmeler

Ankaragücü sezonu küme düşme hattında tamamlamasının ardından Teknik Direktör Emre Belözoğlu ile resmen yolların ayrıldığını açıkladı.

Emre Belözoğlu, yaptığı veda paylaşımında, Ankaragücü'nde geçirdiği zor sezonun altını çizerek, tüm camiaya teşekkürlerini iletti ve büyük taraftardan özür diledi. Ayrıca, takımın oyun gücünün skorlara yansımadığını ve beklenmedik bir şekilde küme düştüklerini ifade etti.

Türkiye'nin köklü futbol kulüplerinden Gençlerbirliği, yeni teknik direktörü olarak Recep Karatepe ile anlaştı. Kırmızı-siyahlı ekip, Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal'ın yardımcılığını yapmış olan Karatepe ile 1+1 yıllık bir sözleşme imzaladı.

Anadolu Efes, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisinin ikinci maçında Pınar Karşıyaka'yı 82-68 mağlup ederek seride 2-0 öne geçti.

A Milli Kadın Futbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'taki üçüncü maçında Azerbaycan'ı 1-0 mağlup etti.

Roland Garros’un altıncı gününde Rus A. Rublev, İtalyan Matteo Arnaldi karşısında 7-6, 6-2 ve 6-4'lük setlerle 3-0 mağlup olarak üçüncü turda turnuvaya veda etti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.