37 yıl önce PKK'lı teröristlerce şehit edilen Durmaz kabri başında anıldı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 1987 yılında PKK'lı teröristlerle yaşanan çatışmada 26 yaşında şehit düşen Piyade Üsteğmen Halil Durmaz, Eskişehir Hava Şehitliği'ndeki mezarı başında sevdikleri tarafından anıldı.

37 yıl önce PKK'lı teröristlerce şehit edilen Durmaz kabri başında anıldı
Yayınlanma:

Ziyarete olay döneminde aynı tugayda görev yapan emekli subaylar, vatani görevlerini yerine getiren erbaş ve erler, şehit Durmaz'ın eşi Hülya Durmaz ve aile yakınları katıldı. Kabir başında yapılan dua, şehidin hatırasını yaşatmak ve vefa göstermek adına gerçekleştirildi.

Emekli Albay Halit Olgun, gazetecilere yaptığı açıklamada, aynı çatışmada iki subay ile 10 erbaş ve erin daha şehit düştüğünü belirtti. Olgun, bu topraklar için canlarını feda eden şehitleri anmanın önemine vurgu yaparak, değer yargılarının günümüzde önemini kaybetmesine rağmen, şehitlerin hatırasını yaşatmanın kendileri için bir vefa göstergesi olduğunu dile getirdi.

Şehit Durmaz'ın eşi Hülya Durmaz da her Türk vatandaşının bu toprakları sevdiğini ve şehitlerin gönüllerde yaşadığını belirtti. Eşinin vatanını bırakıp bize tercih etmesinin kendilerine gurur verdiğini ifade eden Durmaz, tüm şehitleri rahmetle andığını ve vatan sevgisinin her zaman önde olacağını vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.