4 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 4 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

4 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 4 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, nükleer tehdit nedeniyle dünyadaki gerilimin derecesini simgeleyen "kıyamet saatine" iki dakika kaldığını ancak bunun sürecin geri döndürülemez olduğu anlamına gelmediğini söyledi.

Filistin Haber Ajansı (WAFA), İsrail tarafından Gazze Şehri'nin batısındaki Nasr Mahallesinde bulunan iki okula düzenlenen saldırıda en az 25 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu

İngiltere'nin Rotherham kentinde aşırı sağcı grupların düzenlediği protesto eylemi sırasında, sığınmacıların ve düzensiz göçmenlerin barındığı bir otel ateşe verilmeye çalışıldı. Göstericiler, İngiliz Savunma Ligi'nin (EDL) göçmen ve Müslüman karşıtı çağrısına uyarak, otelin önünde toplandı ve olaylar sırasında polisle arbede yaşandı.

Türkiye’den gelişmeler

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki güvenlik durumunun hızla kötüleşme ihtimali nedeniyle, vatandaşlara elzem olmadıkça Lübnan'a seyahat etmekten kaçınmalarını ve hali hazırda Lübnan'da bulunan vatandaşların mümkünse ülkeden ayrılmalarını tavsiye etti.

CHP PM’yi topladı. Toplantının sonunda, Olağanüstü Tüzük Kurultayı'nın 6-9 Eylül tarihleri arasında yapılmasına karar verildi. Karar oy birliğiyle alınırken Sivas Kongresi'nin yıl dönümü olan 4 Eylül günü Sivas'ta Kurultayın sembolik bir açılışı yapılacak.

Türkiye'nin en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram’ın, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla erişime kapatılmasının yankıları devam ediyor. Tüm toplumsal kesimlerden yasağa tepkiler gelirken, ASAL Araştırma Direktörü Adem Belede dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Belede, Instagram’ın kapatılmasının AK Parti oylarını düşüreceğini iddia etti. Belede, daha şimdiden AK Parti’nin oyunun 2 puan düştüğünü aktardı.

Bolu'da sabah 07.31’de 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İletişim Başkanlığına bağlı 'Dezenformasyonla Mücadele Merkezi' tarafından sosyal medyada yayılan ve büyük tepki toplayan "Şanlıurfa'da küçük kız çocuğuna cinsel istismar" iddialarının gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep'in Nizip ilçesinde çiftçilerin sorunlarını dile getirdiği sırada silahlı bir provokasyonla karşı karşıya kaldı. Meriç, konuşma yaptığı esnada, muhtar olduğu öne sürülen bir şahıs havaya ateş açarak "Kimseyi konuşturmam" diye bağırdı. Havaya ateş eden kişi gözaltına alındı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından bugün düzenlenen 2024-Kamu Personel Seçme Sınavı (2024-KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) kapsamında temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak ve Suriye'nin kuzey bölgelerinde terörle mücadele operasyonlarına devam ediyor. Bu kapsamda bugün açıklanan operasyonlarda 8 PKK/YPG'linin etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati'nin daveti üzerine diplomatik temaslarda bulunmak üzere Mısır'a gitti. Fidan'ı, Mısır'ın El Ariş Havalimanı'nda Kuzey Sina Valisi Tümgeneral Khaled Megawer Mohamed karşıladı.

Ankara'daki gelişmeler

Çankaya Belediyesi önünde, hayvanseverler büyük bir topluluk oluşturarak ortak bir çağrı yaptı. Katılımcılar, "Yasaya karşıyız, mahallemizde örgütlenin!" sloganıyla seslerini duyurdular.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde I. Uluslararası Beypazarı Halk Dansları ve Müzik Festivali coşkulu bir kortejle başladı.

Ankara'nın Elmadağ ilçesine bağlı Hasanoğlan Mahallesi'nde yaşanan üzücü olayda, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (TESKOMB) Yönetim Kurulu Üyesi Turan Yapıcı, mangaldan çıkan ateşten etkilenerek hayatını kaybetti.

Ankara'da dört ayrı çocuğa cinsel istismarda bulunduğu için hakkında 47 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı.

Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu'nun geleneksel aşure programı bu yıl Ulucanlar Cezaevi Müze Salonu'nda düzenlendi. Etkinlik, Kırıkkale'nin birlik ve beraberliğini vurgulayan bir organizasyon olarak büyük ilgi gördü.

Spor dünyasından gelişmeler

16 yaşındaki Kuzey Tunçelli, olimpiyat tarihimizdeki ilk yüzme finalinde harika bir performans sergiledi. Erkekler 1500 metre serbest finalinde 14:41.22'lik kariyerinin en iyi derecesini elde eden Tunçelli, olimpiyat 5'incisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Kuzey, aynı zamanda kendisine ait olan Dünya Gençler rekorunu da kırmış oldu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli boksörümüz Hatice Akbaş, kadınlar 54 kg yarı finalinde Güney Kore'den Aeji Im'i 3-2 yenerek finale yükseldi.

Grupta son maçında İtalya’ya 3-0 yenilen Kadın Voleybol Milli Takımımız, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda çeyrek finalde Çin ile karşılaşacak. Çeyrek final mücadelesi 6 Ağustos Salı günü oynanacak.

Paris 2024 Olimpiyatları'nda kadınlar yüksek atlama finalinde ülkemizi temsil eden milli atlet Buse Savaşkan, 1.86 metrelik atlayışıyla Olimpiyat 10.'su oldu.

2024 Paris Olimpiyatları'nda okçuluk branşında mücadele eden Mete Gazoz, bireysel klasik yay çeyrek finalinde Güney Koreli okçu Kim Woo-Jin ile karşılaştı. Mete Gazoz rakibine 6-4 yenilerek elendi. Kim Woo-Jin, Ulaş Tümer’i eleyen ABD'li Brady Ellison’ı finalde yendi ve altın madalyaya ulaştı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda, tek erkekler tenis finali tarihi bir karşılaşmaya sahne oldu. Maçı 37 yaşındaki Novak Djokovic, Carlos Alcaraz’a karşı 2-0 kazandı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.