4 Haziran 2024’te neler yaşandı? 4 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

4 Haziran 2024’te neler yaşandı? 4 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Slovenya Parlamentosu, Filistin Devletini tanıma kararını oy çokluğuyla onayladı. Bu kararla birlikte Slovenya, Filistin'i resmen tanıyan ülkeler arasına katıldı.

Türkiye’den gelişmeler

Kayseri'de eğitim uçağının düştüğü ve 2 pilotun şehit olduğu aktarıldı. 2 Haziran 2024 tarihinde de bir eğitim uçağı zorunlu iniş yapmak durumunda kalarak tarlaya iniş yapmıştı. 2 ve 3 Haziran günlerinde üst üste iki eğitim uçağı arızası yaşanmış oldu.

Hakkâri Belediye Başkanı seçilen Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınmasının ardından belediyeye kayyım atandı. Kayyım olarak Hakkâri Valisi Ali Çelik göreve başladı.

TBMM Genel Kurulunda, DEM Parti milletvekilleri ile AK Parti milletvekilleri arasında kürsü eylemi sırasında arbede yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası bayram tatilinin 9 güne çıkarıldığını aktardı. Erdoğan ayrıca 3 bin liralık bayram ikramiyesinin emeklilere 10-14 Haziran tarihleri arasında yatırılacağını belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda İYİ Parti'li Prof. Dr. Murat Kahraman ve Antalya Milletvekili Aykut Kaya'nın CHP'ye katıldığı açıklandı.

Zonguldak'ta bir maden ocağında gerçekleşen göçükte, 2 işçi göçük altında kaldı. İşçilerden birinin durumunun ağır olduğu aktarıldı.

İletişim Başkanlığına bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın ve yayın organlarında yer alan "AYM, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı ve rektör atama yetkilerini iptal etti" iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde 2019'dan 2023 yılına kadar yaklaşık 4 yıl boyunca arasında 4 çocuğa cinsel istismarda bulunan su satıcısı Metin Şenay hakkında karar açıklandı. Mahkeme, Şenay’ın 293 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Eskişehir'de meydana gelen olayda, alkollü şekilde iki camiye girerek Kur'an-ı Kerim'leri yırtan şüpheli tutuklandı. Olay, Vişnelik Mahallesi Vali Ali Fuat Güven Caddesi'ndeki Beyazıt Camii ve Arifiye Mahallesi Reşadiye Caddesi'ndeki Reşadiye Camii'nde yaşandı.

Merkez Bankası Başkanı Karahan gıda fiyatlarındaki artışın lokanta ve otel fiyatlarını da olumsuz etkilediğini vurguladığı konuşmasında “Başta kırmızı et olmak üzere gıda fiyatlarındaki artış lokanta-otel fiyatlarını olumsuz etkiliyor. Bu da iç turizme yansıyor” ifadesini kullandı.

Bir süredir hastanede tedavi gören 72 yaşındaki AK Parti 22. Dönem Bursa Milletvekili Niyazi Pakyürek, hayatını kaybetti.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Veli Gündüz Şahin, Mamak Belediyesi bünyesinde sadece 3 tane kreş olduğunu aktararak, mevcut sayının yetersiz olduğunu ve ivedilikle bu sayıyı arttıracaklarının altını çizdi. Şahin daha önceki yönetimi eleştirerek, "Ben isterdim ki geçmiş yönetim bize 15 tane kreşle teslim etseydi. 20 tane millet kıraathanesi değil, millet kıraathanesi yerine kreş olsaydı, yaşlılarımızın gidip vakit geçireceği el becerilerini geliştireceği yerler olsaydı daha güzel olurdu. Kreş yapılacağına millet kıraathanesi yapmışlar." dedi.

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber Başkent Ankara'da hava sıcaklıkları yükseldi. Hava sıcaklıklarının artması vatandaşların zor anlar yaşamasına neden oldu.

Aralarında akademisyen, sanatçı, edebiyatçı, hukukçu, gazeteci ve işadamlarının da bulunduğu "Laiklik Meclisi" platformu Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında "laikliğe aykırılık" sebebiyle suç duyurusunda bulunacak.

Kırşehir'de bir akademisyen, eski öğrencisi tarafından tehdit ve taciz edildiğini iddia ederek yaşadığı zorlu süreci anlattı. Akademisyen Aldeniz Tuğçe Ezme Gürlek, 7 aydır evinde adeta esir olduğunu belirtti.

Spor dünyasından gelişmeler

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) hazırlıkları kapsamında deplasmanda İtalya ile özel bir maçta karşılaştı. Maç 0-0 sona ererken maçta ikili mücadele sırasında sakatlanan Ozan Kabak sedyeyle sahayı terk etti.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi takımlarından Türk Telekom, baş antrenörlük görevine eski çalıştırıcısı Erdem Can'ı yeniden getirdi.

A Milli Kadın Futbol Takımımız, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'ta Azerbaycan'a Bakü’de 1-0 mağlup oldu ve dört maç sonunda 6 puanda kaldı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.