5 ayrı suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay, Ankara, Çankırı ve Konya'da gerçekleştirilen "Kuyu-5" operasyonlarıyla 5 ayrı suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

5 ayrı suç örgütü çökertildi
Yayınlanma:

Operasyonlar neticesinde 4 elebaşının da aralarında bulunduğu toplam 57 şüpheli yakalandı.

Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda, ilgili İl Emniyet Müdürlükleri KOM Şube Müdürlükleri tarafından Hatay, Ankara, Çankırı ve Konya'da "Kuyu-5" operasyonları düzenlendi. Bu operasyonlar kapsamında Hatay merkezde Ömer Kartopu, Hatay İskenderun'da Ali Ak, Ankara'da Alper Aksoy, Çankırı'da Recep Armağan ve Konya'da cezaevinde olan Faris Çokkaynar'ın elebaşılığını yaptığı 5 ayrı organize suç örgütü tespit edilerek çökertildi.

Operasyonlar sonucunda, elebaşları da dahil olmak üzere toplamda 57 organize suç örgütü üyesi şüpheli yakalandı. Şüphelilerin faaliyetleri arasında, rakip suç gruplarına silahlı saldırılar düzenleme, darp ve tehdit ederek yağma girişiminde bulunma, kaçırma ve fidye talebi gibi suçlar bulunuyordu.

Operasyonlar sırasında, 17 adet ruhsatsız tabanca, 10 adet ruhsatsız tüfek, 5 adet kurusıkıdan çevrilen tabanca, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ile birlikte çok sayıda çek ve senet ile Türk lirasına el konuldu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.