5 Haziran 2024’te neler yaşandı? 5 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

5 Haziran 2024’te neler yaşandı? 5 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların tamamen durdurulması, bölgeden çekilmesi ve İsrailli esirlerle Filistinli mahkumların takası temelinde oluşacak bir ateşkes önerisine "ciddi ve olumlu" bir yanıt vereceklerini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını değerlendirerek, "Şu anda Gazze'de, Refah'ta olanlar savaşa benzemiyor. Bu sivil nüfusun tümden yok edilmesine benziyor. Filistin devleti kurulmadan bölgede barış olmayacak" dedi.

Türkiye’den gelişmeler

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) başkanlığı seçimi sonuçlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapılan seçimde 515 oy alarak yeni başkan seçildi. Rakibi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise 250 oyda kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İyi Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. 40 dakika süren sürpriz görüşme sonrası açıklama yapılmadı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı ile gelecek hafta bir görüşme yapacaklarını belirtti. Özel, "Cumhurbaşkanı ile gelecek hafta görüşeceğiz, günü saati yarın belli olacak" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu çerçevede üzerinde çalıştığımız vergi paketiyle ilgili bu aşamada söyleyeceğimiz tek şey; kripto varlıklar ve hisse senedinde kazanca dayalı bir vergi öngörmüyoruz" dedi. Şimşek ayrıca, gelire dayalı bir vergi olmayacağını ancak çok küçük miktarda hem kripto para borsasında hem de Borsa İstanbul'da işlem vergisi olacak.

Görevden uzaklaştırılan DEM Partili Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Üyesi Dr. Remziye Can, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada, tütün kullanımının sadece insan sağlığını olumsuz etkilemekle kalmayıp çevre tahribatına da sebep olduğunun altını çizdi. Can, üretiminden çöpüne kadar doğal tahribata sebep olan tütün endüstrisinin “daha az zararlı” ifadelerinin ise zararları örtmediğini belirtti.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konsey Üyesi Melike Baysal, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla çıkarılan 'Sağlıkta Şiddet Yasası' kapsamında veteriner hekimlerin de yer alması gerektiğini belirtti. Baysal, konuyla ilgili Meclis'te görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de bugün düzenlenen 8. Anadolu Medya Ödülleri Töreni'nde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Anadolu yayıncılığının yanındayız" dedi. Törende çok sayıda medya çalışanına ödül verildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında partiden ayrılan milletvekillerine değinen Dervişoğlu, "Bir milletvekilinin parti değiştirdiğine ilk kez şahit olmuyoruz. Ayrıca bu zamana kadar partimizden ayrılıp, başka partilere intisap eden kişilerle ilgili olumsuz beyanlarda da bulunmadık. Suçu hep kendimizde ve tercihlerimizde aradık. Şimdi de aynı noktadayız." dedi.

CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, İngiltere’den çöp ithalatının Temmuz 2023’ten sonra 18 bin tonu geçerek ilk defa 21.5 tona ulaştığını açıkladı. Dinçer, hükümete çöp ithalatını yasaklama çağrısında bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Çanakkale yakınlarında 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin merkez üssünün Ege Denizi olduğu ve Gökçeada’ya 40 kilometrelik mesafede olduğu belirtildi.

PKK'da dağılma süreci devam ediyor. Irak'ın kuzeyinde bir terörist Habur'da karakola teslim oldu.

Çorum'da, Gülabibey Mahallesi'nde bulunan Başöğretmen İmam Hatip Ortaokulu'nda bir öğrencinin fenalaşması sonrasında okul müdürü Hacı Ömer Atılgan ve okul görevlisi Mehmet Öztürk, öğrencinin durumu hakkında bilgi vermek için velisi Saeed Daeh H. ve F.M. ile görüşmek üzere çağrıldı. Ancak, görüşme sırasında veli ve yanındaki kişi tarafından zincirlerle darbedildiler.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Mamak'taki bir apartmanın teras katında iddialara göre mangal yakılması sonucu yangın meydana geldi. Kısa sürede büyüyen alevler, çatının her yerini sardı. Yangın, itfaiye ekiplerinin başarılı müdahalesiyle söndürüldü.

İç Anadolu Belediyeler Birliği Geel Kurulu yapıldı. Birliğin Başkan seçimlerinin de yapıldığı kurulda Fethi Yaşar tekrar İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı olarak seçildi.

Ankara Valiliği, bir lise öğrencisinin öğretmeninden baskı gördüğü için intihar ettiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve olayın gerçek sebebinin anlaşılması için soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Ankara'da ailesine arkadaşının yanına gittiğini söyledikten sonra ortadan kaybolan 17 yaşındaki genç kızdan 4 gündür haber alınamıyor.

Yüksek İstişare Kurulu (YİK), ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran başkanlığında toplandı. Toplantıda konuşan ATO Başkanı Baran, Ankara’nın asırlık Cumhuriyet tecrübesine dikkat çekerek, “Yeni yüzyılda daha güçlü bir Ankara için çalışıyoruz.” dedi.

Spor dünyasından gelişmeler

Beşiktaş, teknik direktörlük pozisyonu için Giovanni van Bronckhorst ile 2+1 yıllık bir anlaşmaya vardığını duyurdu. Van Bronckhorst'un yardımcılıklarını Jean Paul van Gastel ve Serdar Topraktepe üstlenecek.

Türk Telekom basketbol, transfere hızlı başladı. Anthony Brown ve İsmet Akpınar, Telekom'da

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.