6 Haziran 2024’te neler yaşandı? 6 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

6 Haziran 2024’te neler yaşandı? 6 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren terör örgütü, işgali altındaki bölgelerde yapılması planlanan sözde yerel seçimleri erteledi. Örgütün sözde sivil yönetimi tarafından Facebook üzerinden yapılan açıklamada, daha önce 11 Haziran'da yapılacağı duyurulan seçimlerin 18 Ağustos'a ertelendiği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin F-16 savaş uçaklarının satışına ilişkin kabul mektubunu imzaladığı bildirildi. Bu gelişme, Türkiye ile ABD arasındaki savunma iş birliğinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Türkiye’den gelişmeler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Mayıs'ta AK Parti Genel Merkezi'ndeki görüşmesinin ardından iadeiziyaret tarihi netleşti. Özel, Erdoğan'ın 11 Haziran saat 16’da CHP Genel Merkezi'ni ziyaret edeceğini açıkladı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından birinci parti olarak çıkan CHP'de "erken seçim" beklentisi sürüyor. Toplumun bazı kesimlerinin erken seçim taleplerini dillendirmesi üzerine daha önce de açıklama yapan Özel, "Vatandaş bize kredi verdi, biz de bu krediyi iyi kullanıp bir sonraki genel seçimde iktidar olmak istiyoruz." demişti. Özel, 127 Milletvekilinin erken seçim çağrısı için yeterli olmayacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı. Erdoğan toplantıda “İsrail'e silah desteği veren ülkeler bu katliamın ortağıdır" derken Mirziyoyev de Gazze'de istikrarlı ve kalıcı barışa ulaşmak için elbette bağımsız ve özgür Filistin Devleti kurulması şart" ifadelerini kullandı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeni'nde 13 Şubat tarihinde yaşanan siyanürlü toprak kayması sonucu toprağın altında kalan 3 işçiye daha ulaşıldı ve 9 işçiden 8'inin cansız bedenine ulaşılmış oldu.

Acun Ilıcalı, Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım'ın kendisi hakkındaki iddialarının asılsız olduğunu belirterek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Bingöl Karlıova’da saat 15.02’de 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde saat 13:47'de 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp’in, Karslı bir vatandaşın hastaneden randevu alamadığı için sağlık raporunu kaybetmesini gündeme getirmesi üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yayınladığı bir genelge ile, sağlık raporlarının süresini bir yıl uzattı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ın seçim vaatlerinden biri olan ücretsiz ve indirimli ulaşım uygulaması, 3 Haziran Pazartesi günü itibariyle hayata geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'e Devlet Nişanı'nı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen bir törenle takdim etti.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, sosyal medya üzerinden sert bir açıklama yaparak partisinin Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye tepki gösterdi.

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı görevden alındı. Arıncı'nın yerine ise kurul üyesi Salih Tanrıkulu başkan olarak atandı.

İstanbul Şişli'deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilen bir mezuniyet töreninde, dijital pano henüz belirlenemeyen bir nedenle devrildi. Korkutan olayda en az 3 kişi yaralandı.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Sincan ilçesi Menderes Mahallesi Alparslan Caddesi'nde, yağmurdan korunmak amacıyla bir tabela altına sığınan 2 kişi, fırtınanın etkisiyle yerinden kopan tabelanın altında kalarak büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldılar. Yaşanan olayda 1 kişi öldü 1 kişi yaralandı.

Başkent Ankara'da sıcaklardan kavrulan vatandaşlar akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış sürprizi yaşadı. Yağan yağmur insanları ve trafiği olumsuz etkiledi.

31 Mart'ta AK Parti'den CHP'ye geçen Ankara Mamak Belediyesine dün akşam silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırgan ise gözaltına alındı.

Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı Yaşar Kemal Mahallesi'nde, 16-17 yaşlarındaki genç bir kızın intihar ettiği öğrenildi.

Etimesgut ilçesine bağlı Eryaman'da Üç şehitler Caddesinde yaşanan olayda yıldırımın düşmesiyle birlikte trafikte seyir halindeki bir motorda yangın çıktı ve motor kullanılamaz hale geldi.

Ankara Kahramankazan'da bir özel eğitim okulunda Down sendromlu bir öğrencinin öğretmeni tarafından fiziksel şiddete maruz kaldığı ortaya çıktı. Şahıs tutuklandı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen sahte gıda operasyonu sonrasında basın açıklaması yaptı. Vali Şahin, kolluk kuvvetleri ve İl Tarım Müdürlüğü'nün titiz kontrol ve denetimler yaptığını belirterek, yaklaşık 300 ton sahte gıda maddesinin ele geçirildiğini ifade etti.

Ankara'nın Demetevler semtinde bulunan Cemre Parkı'nda bulunan üst geçitte, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenme çalışmaları başladı.

Ankara Altınpark Expo Center'da bugün başlayan "Dondurma, Tatlı, Çikolata, Şekerleme ve Pasta Fuarı", lezzetli ve yenilikçi tatlarla ziyaretçilerini ağırlıyor. Fuar pazar gününe kadar devam edecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen “Çevrefest” etkinliğinde Altındağ rüzgarı esti. Etkinliğe Okan Bayülgen ve Şahika Ercümen katıldı.

Ankara'da trafik magandalığı sürüyor. Etimesgut ilçesinde kuralları yok sayarak makas atan araç sürücüsü ambulansın kaza yapmasına sebep oldu. Facianın eşiğinden dönüldü.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde meydana gelen olayda, 7 aracın karıştığı 2 ayrı zincirleme trafik kazası yaşandı. Kazada 1 kişi öldü 1'i ağır 7 kişi yaralandı.

Spor dünyasından gelişmeler

Ankaragücü, Sportif Direktör Yılmaz Bal ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdıklarını duyurdu.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-Off Final Serisi’nin ilk maçında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Anadolu Efes’i 85-74 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Fransa'da düzenlenen 2024 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda grup maçlarını namağlup tamamlayan Türkiye, çeyrek finalde Almanya'yı 11-0 yenerek yarı finale çıktı.

Roland Garros'un heyecan dolu atmosferinde, kadınlar kategorisinde 1 numaralı seribaşı Iga Swiatek ve 12 numaralı seribaşı Jasmine Paolini, finale yükseldi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.