7 Haziran 2024’te neler yaşandı? 7 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

7 Haziran 2024’te neler yaşandı? 7 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarında can kayıpları artmaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı toplam ölü sayısının 36 bin 654'e yükseldiğini açıkladı.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in Başkent Kopenhag'da saldırıya uğradığı bildirildi.

Türkiye’den gelişmeler

MKE Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig'den küme düşen başkent ekibinin bu sürece nasıl geldiğini ve yaşanan hataları anlattı. Koca, takımın düşeceğini ön görmesine rağmen müdahale etmediği için pişman olduğunu söyledi.

Bolu'nun Bahçeköy mevkiinde Anadolu Otoyolu'nda meydana gelen kazada, minibüs bariyerlere çarpıp takla attı. Kaza sonucunda 70 yaşındaki Ahmet Özoral hayatını kaybetti, 1'i çocuk 10 kişi yaralandı.

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) nisan ayı dış ticaret verilerini açıkladı. Buna göre, nisan ayında ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,68 artarak 1,92 milyar dolar olurken ithalat yüzde 20,7 azalarak 1,69 milyar dolara düştü.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zorunlu afet sigortasının hızla devreye alınacağını ve kapsamının genişletileceğini açıkladı.

Bakan Kacır, Tuva Cihangir Atasever'in ay yıldızlı bayrağımızla gerçekleştireceği misyonda, insanlı uzay araştırmalarına katkı sunacak 7 deney gerçekleştireceğini belirtti. Saat 17’de gerçekleştirilecek olan uzay uçuşu öncesi sosyal medya hesabından duyuru yapan Bakan Kacır, Türkiye'nin ikinci astronotunu uzaya gönderecek olmanın heyecanını dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana ziyareti sırasında hükümete seslenerek, bayram ikramiyesinin asgari ücrete, yani 17 bin TL'ye çıkarılmasını önerdi.

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 2 PKK’lı teröristi etkisiz hâle getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı'nda önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, son dönemde çok konuşulan yeni müfredat hakkında konuştu. Erdoğan ayrıca atanacak 20 bin öğretmenle ''Öğretmen ordumuzu geliştireceğiz'' dedi.

Yozgat'ta akşam saatlerinde aniden bastıran dolu ve sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara'da dün olduğu gibi bugün de gündüz saatlerinde bunaltıcı sıcak hava etkili olurken, akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış ve fırtına etkisini gösterdi. Ankara'da etkili olan sağanak yağış, kentte hayatı felç etti. Özellikle Çankaya'da meydana gelen yoğun yağışlar, birçok bölgede su baskınlarına neden oldu. Bazı vatandaşlar yolda mahsur kalırken Beşevler’de bir yol çöktü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji'den yapılan açıklama doğrultusunda bugün için de vatandaşları kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışa karşı uyardı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, önemli bir hatırlatma yaparak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) süresince sessizliğin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Ankara'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen ÇEVREFEST, "Hepimizin Bir Dünyası Var" temasıyla Başkent Millet Bahçesi'nde start verdi. 9 Haziran'a kadar devam edecek olan festival, çevre bilincini artırmayı hedefleyen birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir binanın üst katından sürekli cam şişe fırlattığı öne sürülen kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Ankara'nın Kızılay semtinde yer alan İzmir Caddesi, yaz sezonunda artan abiye ve düğün alışverişiyle tekrar hareketlendi. Geniş ürün yelpazesi ve zengin sosyal yapısıyla cadde, alışveriş ve sosyal yaşamın merkezi olma özelliğini koruyor.

Gölbaşı Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşlara en iyi şekilde hizmet etmek için Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ne ücretsiz ulaşım olanağı sağlayacak.

Kahramankazan'ın önceki dönem Belediye Başkanı Serhat Oğuz, yeni Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu'nu makamında ziyaret etti. Geçtiğimiz aylarda Çırpanoğlu'nun personel maaşlarını belediyenin borcu sebebiyle kendi imkanıyla ödediğini açıklaması üzerine, dün gerçekleşen bu ziyaret dikkat çekti.

Keçiören Belediyesi 7 Haziran 2024 tarihinden itibaren inşaat molozlarının belediye tarafından toplanma işleminin son bulduğunu aktardı.

Sosyal Farkındalık Federasyonu ve Mamak Belediyesinin ortak organize ettiği Yaz Şenliği son günlerine yaklaşırken, stantlarda yaşanan elektrik krizi esnafı zor durumda bırakıyor.

Kahramanmaraşlılar Kültür Derneği tarafından düzenlenen "Kahramanmaraş Kültür Günleri" etkinliğinin açılışı yapıldı.

Spor dünyasından gelişmeler

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takım'ın EURO 2024 kadrosunu duyurdu. Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek turnuva öncesinde açıklanan 26 kişilik kadroda, Abdülkadir Ömür, Berat Özdemir, Can Uzun, Cenk Özkacar, Doğan Alemdar ve Oğuz Aydın yer almadı.

Ampute Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Polonya'yı 5-1 yenerek finale yükseldi.

19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, Moldova'da düzenlenen uluslararası turnuvada Azerbaycan'ı 5-0 yenerek büyük bir başarıya imza attı.

Ersun Yanal, 11 Haziran Salı günü yapılacak genel kurulun ardından Amedspor ile bir yıllık sözleşme imzalayacak.

Roland Garros'ta erkekler yarı finalinde, dünya 7 numarası Norveçli Casper Ruud ile dünya 4 numarası Alman raket Alexander Zverev karşı karşıya geldi. Roland Garros finalinde Sinner’i beş set sonunda mağlup Carlos Alcaraz ile Zverev karşılaşacak.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.