ABD'de insanlar Ayşenur için toplandı: İsrail'i protesto!

ABD’nin Washington eyaletinde, yüzlerce Filistin yanlısı gösterici, İsrail askerleri tarafından şehit edilen Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’yi anmak ve İsrail'i protesto etmek için toplandı.

ABD'de insanlar Ayşenur için toplandı: İsrail'i protesto!
Yayınlanma:

İsrail’in işgaline karşı Filistin’e destek vermek amacıyla Batı Şeria’da düzenlenen barışçıl bir gösteri sırasında vurulan Eygi’nin ölümü, hem yerel hem de uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

"AYŞENUR’UN MİRASI HEPİMİZE İLHAM VERDİ"

Protesto sırasında konuşma yapan topluluk liderlerinden İmam Baioumy, Eygi’nin cesaretini ve insan hakları savunuculuğunu övdü. Baioumy, "Ayşenur, hepimize ilham veren bir miras bıraktı. O, bu dünyadan zaferle ayrıldı" ifadelerini kullanarak, Eygi'nin Filistin davasındaki mücadelesinin asla unutulmayacağını vurguladı.

"ADALET İÇİN MÜCADELE CESARET GEREKTİRİR"

ABD Kongresi adaylarından Melissa Chaudhry ise Eygi’nin barış ve adalet için verdiği mücadelede hayatını feda ettiğini dile getirdi. Gözyaşlarını tutamayan Chaudhry, "Onu öldürmek için kullanılan silahlar ABD’nin parasıyla alındı. Bu duruma sessiz kalmamalıyız" diyerek Amerikalılara çağrıda bulundu. Chaudhry, Ayşenur'un anısına sahip çıkmanın ve onun bıraktığı mirası ileriye taşımak için çaba göstermenin önemine dikkat çekti.

"BU BİR KAZA DEĞİLDİ"

İmam Baioumy de Eygi’nin ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, genç kadının kazara değil, bilinçli bir şekilde hedef alındığını söyledi. Baioumy, "Bu, İsrail güçleri tarafından kasıtlı bir saldırıydı. Ayşenur, Filistin davası için aktif mücadele eden ve ezilenlerin yanında yer alan biriydi" dedi. Baioumy, bu saldırının Filistin davası için çalışan ABD vatandaşlarına yönelik ilk saldırı olmadığını belirterek, bu duruma karşı harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

AYŞENUR EZGİ EYGİ'NİN MÜCADELESİ

26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi, Washington Üniversitesi’nde psikoloji ve Orta Doğu dillerinde çift dal yapıyordu. Aynı zamanda, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı sivil yöntemlerle mücadele eden Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) gönüllüsü olarak aktif yer alıyordu. Eygi, Filistinlilerin haklarını savunan barışçıl gösterilere katılıyordu ve bu amaçla Batı Şeria’da bulunduğu sırada, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu başından vurularak şehit oldu.

Eygi'nin ölümü, uluslararası toplumda büyük öfke yaratırken, benzer şekilde 2003 yılında İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie’nin trajik sonunu hatırlattı.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşı, Ürdün üzerinden Türkiye'ye getirilerek defnedilmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.