ABD'den NFT uyarısı

ABD Hazine Bakanlığı, Nitelikli Fikri Tapu (NFT) piyasasındaki hızlı büyüme ile ilgili olarak Yasa Dışı Finans Risk Değerlendirmesi raporunu yayınladı.

ABD'den NFT uyarısı
Yayınlanma:

Bu rapor, NFT'lerin ve NFT platformlarının güvenlik açıklarının yasa dışı aktörler tarafından nasıl kullanılabileceğini araştırdı.

Raporda, NFT'lerin kara para aklama, terörün finansmanı ve silahların yayılması gibi suçlara karışmak için nasıl kullanılabileceği ele alındı. Ayrıca, NFT'lerin dolandırıcılık ve hırsızlık için son derece elverişli olduğu ve yetersiz siber güvenlik önlemlerinin suçlulara fırsat tanıdığı belirtildi.

Açıklamada, NFT firmalarının ve platformlarının bazılarının riskleri azaltmak için gerekli kontrollere sahip olmadığına dikkat çekildi. Bu durum, kara para aklama, terörün finansmanı ve yaptırımlardan kaçınma gibi suçların işlenmesine olanak tanıyabilir.

Rapor, sektördeki mevcut yükümlülüklerin farkındalığının artırılması, mevcut yasal düzenlemelerin uygulanması ve yeni düzenlemelerin değerlendirilmesi gibi çeşitli eylemleri önerdi. Ayrıca, ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı Brian Nelson, özel sektörü, NFT'lerin kötüye kullanılmasını önlemek için kendi risk azaltma stratejilerini belirlemeye çağırdı.

Bu rapor, yeni teknolojilerin yasa dışı finansman risklerini analiz etme ve bu bilgileri ilgili kolluk kuvvetlerine iletmeye yönelik Hazine Bakanlığı'nın kararlılığını gösteriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.