Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan "Ceza mı keseceksiniz? Hodri meydan" diyen Ekrem İmamoğlu'na tepki: "Kimse yargıyı tehdit edemez"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, istinaf sürecinde olan "ahmak" davasında hakkında siyasi yasak getirileceği iddiasına yönelik yaptığı açıklamalara sert bir yanıt verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan "Ceza mı keseceksiniz? Hodri meydan" diyen Ekrem İmamoğlu'na tepki: "Kimse yargıyı tehdit edemez"
Yayınlanma:

İmamoğlu, Sözcü TV yayınına katılarak, hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilen davayla ilgili olarak, "Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar. Bu millet size Yargıtay kararı verene kadar, o süreyi göstermez, evinize yollar. Onun da yöntemi belli. Erken seçim gelir," ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamalar, İmamoğlu'nun hukuki süreci ve olası sonuçlarıyla ilgili endişelerini dile getirdiği bir tepki olarak değerlendirildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise bu açıklamalara cevap vererek, yargının bağımsızlığına dikkat çekti. Bakan Tunç, "Görülmekte olan bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek yakışmaz. Kimse yargıya parmak sallayamaz. Hukuk sistemimiz açısından uygun değil. Yargı kararını beğenmezseniz bunun temyizi var. Kabadayı bir şekilde parmak sallayarak ifadeler kullanmak hiçbir makam sahibine yakışmaz. Yargı bağımsızdır. Hiç kimse yargı mensuplarını korkutamaz. Yargı kararları elbette ki eleştirilebilir. Ancak yargı mensuplarını tehdit etmek, bu kararlardan etkilenmelerine yol açmaz." dedi.

Bakan Tunç'un açıklamaları, sosyal medyada olumlu ve olumsuz anlamda geniş yankı buldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.