Adem Yılmaz'ın can dostu Yaren Leylek tekrar geldi!

Bursa'da yaşayan balıkçı Adem Yılmaz ile dostluğu filme konu olan Yaren Leylek, 13. yılda da göçüp geldi.

Adem Yılmaz'ın can dostu Yaren Leylek tekrar geldi!
Yayınlanma:

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Uluabat Gölü'nün kıyısındaki kırsal Eskikaraağaç Mahallesi'nin sembolü haline gelen "Yaren" leylek, 13. yılında da gelerek balıkçı Adem Yılmaz'ın kayığına kondu.

Yılmaz'la kurduğu eşsiz "dostluk hikayesi" ile tanınan Yaren, göç mevsiminde Avrupa Leylek Köyleri Birliği üyesi Eskikaraağaç'a ulaştı. Göl manzaralı yuvada konaklayan Yaren leyleğin, balıkçı Yılmaz'ın kayığında aldığı "geleneksel" pozu, doğa ve yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından ölümsüzleştirildi.

leylek2.jpg

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Adem Yılmaz'ı ziyaret ederek ona desteklerini sundu. Özkan, Yaren ile Adem Yılmaz'ın hikayesinin sadece doğaya dikkat çekmekle kalmayıp aynı zamanda kırsal kalkınma adına bölgeye önemli bir değer kattığını belirtti. Avrupa Leylek Köyü Eskikaraağaç'ın bir doğa okulu gibi işlev gördüğünü vurgulayan Özkan, Yaren'in bu bölgeye olan bağlılığının önemini vurguladı.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da "www.yarenleylek.com" internet adresi üzerinden Yaren'in yuvasının 7/24 canlı yayınla izlenebileceğini belirten Özkan, ayrıca yavrularına da takip cihazı takılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.