Adnan Beker kimdir?

Adnan Beker'in hayatı merak konusu oldu. Peki, Adnan Beker kimdir? İşte Adnan Beker'in hayatı! Detayları ile haberimizde...

Adnan Beker kimdir?
Yayınlanma:

Ankara'nın topraklarına 1964 yılında düşen Adnan Beker, kökenini Yozgat'ın Çadırardıç köyüne dayandırır. Genç yaşta ticaretin karmaşık dünyasına adım atan Beker, petrol, inşaat ve enerji sektörlerinde çeşitli projelere imza atmış bir işadamıdır. TOBB Yüksek İstişare Kurulu'nda görev almış, Ankara Ticaret Odası Meclis Üyeliği gibi önemli pozisyonlarda bulunmuş ve çeşitli STK'ların, vakıfların ve derneklerin başkanlıklarını üstlenmiştir.

beker.jpg

Politik arenada da adını duyuran Beker, 2009 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'nin Pursaklar Belediye Başkan Adayı olmuştur. Daha sonraki dönemlerde İYİ Parti çatısı altında Çankaya Belediye Meclis Üyeliği görevini üstlenerek, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Grup Başkanvekilliği yapmıştır. 2023 seçimlerinde ise İYİ Parti'den Ankara milletvekili olarak seçilmiş ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmaktadır.

Adnan Beker, 28. dönem Ankara milletvekili olarak, TBMM KİT Komisyonu üyeliği görevini üstlenmiş bir siyasetçi ve aynı zamanda evli, dört çocuk babası bir aile adamıdır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.