AFAD açıkladı: Mahsur kalan 1065 kişi tahliye edildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'nin bazı illerinde etkili olan şiddetli yağışlar sonucunda mahsur kalan 1065 kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiğini açıkladı.

AFAD açıkladı: Mahsur kalan 1065 kişi tahliye edildi
Yayınlanma:

Meteorolojik uyarılar doğrultusunda Samsun için "turuncu", Sivas, Yozgat, Kayseri, Malatya, Tokat, Amasya, Sinop ve Ordu için ise "sarı" alarm verildi.

SAMSUN’DA YOĞUN UYARILAR

Samsun'da vatandaşlara SMS, cami ve belediye anons sistemleri ile polis ve jandarma araçları aracılığıyla gerekli uyarılar yapıldı. 9 ilde alınan toplam 72 ihbara hızla müdahale edildiği belirtildi.

AFAD: TÜM EKİPLER TEYAKKUZDA

AFAD, jandarma, emniyet, sağlık, itfaiye ekipleri ve sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar sonucunda mahsur kalan 1065 vatandaşın kurtarılarak güvenli alanlara tahliye edildiğini duyurdu. AFAD, tüm kurumların teyakkuz halinde olduğunu ve gelişmelerin yakından takip edildiğini vurgulayarak, vatandaşlara ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.