AFAD'dan depremzedelere 77 Milyar Lira üzerinde yardım

AFAD, depremzedelere 77 milyar liranın üzerinde barınma ve nakdi yardım desteği ulaştırdığını duyurdu.

AFAD'dan depremzedelere 77 Milyar Lira üzerinde yardım
Yayınlanma:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından toplumun yardımseverlik duygularının birleşimiyle oluşturulan bağışların etkili bir şekilde kullanıldığını açıkladı. AFAD'ın 15 Ocak 2024 itibarıyla bağış hesabında biriken toplam 127 milyar 571 milyon 401 bin 307 lira, afetzedelere yönlendirilen desteklerle ilgili detayları içeriyor.

AFAD, 15 Ocak 2024 tarihine kadar elde edilen toplam bağış miktarının içinden, 77 milyar 683 milyon 784 bin 370 liranın barınma ve nakdi yardım olarak afetzedelere ulaştırıldığını belirtti. Bu rakam, toplumun karşılaştığı felaketin boyutlarına ve ihtiyaçlara anında cevap verebilmek adına gerçekleştirilen hızlı ve etkili yardım çalışmalarını yansıtmaktadır.

Açıklamada, Türkiye'nin birlik ve dayanışma içinde olduğu, milletin gösterdiği yardımseverlik ve dayanışma duygularının önemine vurgu yapılırken, devletin ve AFAD'ın koordinasyonunda yardım faaliyetlerinin sürdüğüne dikkat çekildi. Bu süreçte elde edilen bağışların afetzedelere ulaştırılmasında milletin sağladığı gücün ve dayanışmanın kıymeti bir kez daha ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.