Ahmet Taner Kışlalı kimdir? Ahmet Taner Kışlalı öldü mü, nasıl öldü?

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Gazeteci Yazar Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı kimdir? Ahmet Taner Kışlalı nereli? Ahmet Taner Kışlalı ne zaman öldü? Ahmet Taner Kışlalı nasıl öldü? Ahmet Taner Kışlalı suikast ile mi öldürüldü? İşte detaylar…

Ahmet Taner Kışlalı kimdir? Ahmet Taner Kışlalı öldü mü, nasıl öldü?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gazeteci yazar Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı kimdir? İşte detaylar…

Ahmet Taner Kışlalı, Türk siyaset ve akademi dünyasında önemli bir figür olarak öne çıkmıştır. 10 Temmuz 1939'da Tokat'ta doğan Kışlalı, genç yaşlardan itibaren eğitim hayatında üstün başarılar sergilemiş ve bu başarılar onu ilerleyen yıllarda siyaset, akademi ve düşünce dünyasında önemli bir konuma taşımıştır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra akademik kariyerine adım atan Kışlalı, özellikle siyaset bilimi ve demokratik sosyalizm üzerine yaptığı çalışmalarla dikkat çekmiştir.

AHMET TANER KIŞLALI SİYASİ HAYATI

1977 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listesinden İzmir Milletvekili olarak Meclis'e giren Kışlalı, Bülent Ecevit hükümetinde Kültür Bakanı olarak görev almış, siyaset sahnesindeki aktif rolünün yanı sıra akademik kariyerine de devam etmiş, Ankara Üniversitesi'nde siyaset bilimi dersleri vermiş ve bu alanda önemli eserler kaleme almıştır. Onun hem akademisyen hem de siyasetçi kimliği, Türkiye’nin modernleşme ve demokratikleşme sürecine yaptığı katkılarla hatırlanmaktadır.

SUİKAST İLE ÖLDÜRÜLDÜ

Ahmet Taner Kışlalı, 21 Ekim 1999'da Ankara’da evinin önünde gerçekleşen bir bombalı saldırıda hayatını kaybetti. Arabasına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Kışlalı, suikaste kurban giden pek çok aydın gibi Türkiye’de büyük bir şok yarattı. Saldırıyı kimin düzenlediği ya da neden gerçekleştirildiği konusundaki belirsizlikler, Kışlalı’nın ölümünü hâlâ çözülememiş bir gizem olarak bırakmaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.