AK Parti Sözcüsü Çelik: "İsrail Dışişleri Bakanı Katz, haddini aştı"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a sert tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: "İsrail Dışişleri Bakanı Katz, haddini aştı"
Yayınlanma:

Çelik, Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadelerini eleştirerek, "İsrail Dışişleri Bakanı Katz, insanlık değerlerini ve barışı savunan Cumhurbaşkanımıza yönelik kullandığı ifadelerle haddini aştığı gibi tam bir Nazi olduğunu ortaya koymuştur" dedi.

İNSANLIK DEĞERİNE SALDIRI

Ömer Çelik, Katz’ın açıklamalarının yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a değil, aynı zamanda insanlık değerlerine, vicdanına ve haysiyetine düşman olanların saldırıları olduğunu belirtti. Çelik, "Cumhurbaşkanımıza dönük bu saldırılar, insanlık değerlerine, vicdanına ve haysiyetine düşman olanların saldırılarıdır" ifadelerini kullandı.

“ER YA DA GEÇ YARGILANACAKTIR”

Çelik, İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ı Nazi Almanyası'nın Dışişleri Bakanı Joachim von Ribbentrop’a benzetti. Ribbentrop'un "kasıtlı bir şekilde savaş çıkarmak, savaş suçları ve insanlığa karşı suçları planlamak ve barışa karşı suç işlemek"ten yargılandığını hatırlatan Çelik, Katz'a yönelik şu ifadeleri kullandı: "İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın, Hitler’in Dışişleri Bakanı Ribbentrop’u örnek aldığı görülüyor. Katz’a, Ribbentrop’un iyi bir örnek olmadığını hatırlatıyoruz; insanlığa karşı beraberce suç işlediği şebeke er ya da geç yargılanacaktır."

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.