AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK sonrası önemli açıklamalarda bulundu: AK Parti'de değişim olağanüstü bir durum değil

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gelecek hafta sonunda yapılacak olan AK Parti İstişare ve Değerlendirme Kampı hakkında bilgi veren Çelik, kampta parti ve Meclis çalışmalarının değerlendirileceğini ve adalet, güvenlik, iç ve dış politika konularında kapsamlı sunumlar yapılacağını belirtti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK sonrası önemli açıklamalarda bulundu: AK Parti'de değişim olağanüstü bir durum değil
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantının başında kapsamlı bir değerlendirme yaparak iç ve dış politika gündemini ele aldığını ifade eden Çelik, Erdoğan'ın özellikle Gazze konusuna yoğunlaşacağını ve dış politika alanında önemli çalışmalar yürüteceğini vurguladı. Çelik, Erdoğan'ın MKYK üyelerine birlik ve beraberliğin korunması, parti içinde tartışma olmaması ve aynı hedefe odaklanarak hareket edilmesi gerektiği konusunda mesajlar verdiğini de aktardı. Erdoğan'ın savunma sanayisindeki gelişmelere dikkat çektiğini ve bu alana daha fazla yatırım yapılacağını ifade ettiğini belirten Çelik, Cumhur İttifakı'nın huzur ve birliğinin korunmasına da vurgu yapıldığını söyledi.

AKINCI İHA'NIN İRAN GÖREVİ

Çelik, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekilerin kazada hayatlarını kaybetmesinin üzücü olduğunu belirtti ve Türkiye'nin bu zor günlerinde İran halkının yanında olduğunu ifade etti. Çelik, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın cenaze törenine katıldığını söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin İHA ve gece görüş helikopteri ile AFAD ekiplerini İran'a gönderdiğini ve İHA'nın kısa sürede merhumların yerini tespit etmesinin Türkiye'nin bu konudaki imkan ve kabiliyetini gösterdiğini belirtti.

ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ'NİN NETANYAHU KARARI

Çelik, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında yakalama kararı başvurusu yapmasının son derece önemli olduğunu vurguladı. Netanyahu ve hükümet üyelerinin savaş suçlarından sorumlu olduklarını belirten Çelik, UCM'nin bu talebi kabul ederek doğru bir karar vermesi gerektiğini söyledi. Çelik, İspanya, Norveç ve İrlanda'nın Filistin'i devlet olarak tanıyacaklarını ifade etmelerini de memnuniyetle karşıladı ve bu tanıma kararının Avrupa Birliği genelinde de uygulanması gerektiğini belirtti.

SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİ YÖNETMELİĞİ

Resmi Gazete'de yayımlanan Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği hakkında soruları yanıtlayan Çelik, değişen savaş teknolojileri ve jeopolitik gelişmeler ışığında bu tür belgelerin güncellenmesi gerektiğini ifade etti. Çelik, 1990'da hayata geçen seferberlik tüzüğünün güncellenerek yönetmeliğe dönüştüğünü ve bu sürecin Milli Savunma Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildiğini belirtti. Çelik, yeni yönetmeliğin milli güç unsurlarının Türk Silahlı Kuvvetleri'ne destek verecek şekilde koordine edilmesini amaçladığını ve güncellenen yönetmeliğin olağan bir işlem olduğunu vurguladı.

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar'ın istifasını değerlendiren Çelik, AK Parti'de değişimin olağanüstü bir durum olmadığını ve partinin sürekli değişim içinde olduğunu belirtti. Teşkilat Başkanlığı'nın olağan gündemi çerçevesinde çeşitli yerlerde değişiklikler yapılacağını, bazı yerlerde görev değişimleri olacağını ve vekaletle yürütülen görevlerin asalete çevrileceğini ifade etti.

Ömer Çelik'in açıklamaları, AK Parti'nin iç ve dış politika konularında önümüzdeki döneme ilişkin stratejilerini ve parti içindeki birlik ve beraberliğin önemini ortaya koyarken, seferberlik yönetmeliğindeki güncellemelerle ilgili de kamuoyunu bilgilendirmiştir.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.