AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "Netanyahu tüm bölgeyi ateşe atmayı hedefliyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sert bir dille eleştirerek, bu saldırılarda şehit olanların büyük çoğunluğunun kadın ve çocuk olduğunu belirtti. Çelik, Netanyahu hükümetini "katliamcı" ve "soykırımcı" olarak nitelendirdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik:  "Netanyahu tüm bölgeyi ateşe atmayı hedefliyor"
Yayınlanma:

Çelik, Batı toplumlarının tepkisine değinerek, halkların Gazze'ye sahip çıktığını ancak Batı hükümetlerinin İsrail'e destek verdiğini söyledi. İspanya ve Belçika gibi ülkelerin liderlerinin Filistin’e destek veren açıklamalar yaptığını vurgulayan Çelik, Güney Afrika'nın başlattığı sürece Türkiye'nin de katıldığını belirtti. Ancak uluslararası kuruluşların aldığı kararlara rağmen İsrail'in Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni tehdit ettiğini ve bu kurumlara karşı geldiğini ifade etti.

Çelik, Netanyahu'nun olayların başından itibaren yaptığı açıklamaların İsrail vatandaşlarının güvenliğiyle ilgili olmadığını, bölgedeki haritaları değiştirme planlarına yönelik olduğunu söyledi. "Netanyahu, bölgesel savaşı genişleterek kendisini hukuk önünden kaçırmayı ve tüm bölgeyi ateşe atmayı hedefliyor" diyen Çelik, İsrail’in saldırılarının Lübnan’a da sıçrayarak yeni bir savaş alanı yaratma tehlikesine dikkat çekti.

Ayrıca, Netanyahu’nun Amerikan Kongresi’nde ayakta alkışlanmasının utanç verici olduğunu belirten Çelik, İsrail’e verilen desteğin daha fazla ölüm ve yıkıma yol açtığını vurguladı. İsrail’in kendini savunma hakkı söyleminin daha fazla kadın ve çocuğun ölümüne neden olduğunu söyleyen Çelik, İsrail’in Lübnan, Suriye, Yemen ve İran’a saldırılar düzenlediğini ifade etti. Batılı ülkelerin bu saldırılara karşı sessiz kalmasını ve çifte standart uygulamalarını eleştirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.