AK Parti'den sokak köpekleri düzenlemesi açıklaması: "Bizim merhamet iklimimize uygun olarak..."

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 30 maddelik Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında açıklamalarda bulundu. Güler, teklifin ulaştırma, denizcilik, haberleşme ve bilgi teknolojisi alanlarında düzenlemeler içerdiğini belirtti. Teklifin, toplumun yaşam kalitesini artırmayı ve uluslararası ticaret kurallarına uygun mevzuat oluşturmayı hedeflediğini ifade etti.

AK Parti'den sokak köpekleri düzenlemesi açıklaması: "Bizim merhamet iklimimize uygun olarak..."
Yayınlanma:
Güncelleme:

Güler, liman ve iskele yapılarında gemilere verilen hizmetlerde taban ve tavan ücretlerin düzenlenmesini teklif ettiklerini belirtti. Ayrıca, kılavuzluk ve römorkör hizmetlerine ilişkin yeni düzenlemeler getirildiğini, bu hizmetlerden elde edilen pay oranlarının Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı doğrultusunda yeniden düzenlendiğini kaydetti. Ticari gemilerin sera gazı emisyonları için karbon fiyatlandırma araçlarıyla hesaplanan tutarların, yeşil denizcilik araştırmaları için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesine özel ödenek olarak aktarılacağını söyledi.

Havacılık güvenliği tedbirlerine de değinen Güler, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı standartlarına uyum sağlamak amacıyla havaalanlarında yeni arama ve kontrol düzenlemeleri getirileceğini belirtti. Havaalanlarında çalışacak ve gizli bilgilere erişim sağlayacak kişilere yönelik güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacağını ifade etti.

SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK AÇIKLAMA

Sokak hayvanları konusundaki sorulara yanıt veren Güler, bütün sokak köpeklerinin toplanarak itlaf edileceği yönündeki bilgilerin yanlış olduğunu söyledi. Anayasanın 56. maddesine göre toplum sağlığının korunması gerektiğini vurgulayan Güler, mevcut rakamlara göre 2-2.5 milyon sahipsiz köpek bulunduğunu ve bu sayının 4-4.5 milyona kadar çıkabileceğini belirtti.

Güler, saldırgan, kuduz riski taşıyan ve hastalıklı hayvanların, merhamet çerçevesinde uyutulacağını ifade etti. Sokak köpeklerinin barınaklara alınarak barınakların kalitesinin yükseltilmesi gerektiğini belirten Güler, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre ilçe belediyeleri, il belediyeleri ve büyükşehir belediyelerinin barınak yapma zorunluluğu olduğunu hatırlattı.

Güler, sokak hayvanlarına yönelik düzenlemelerin, hayvan sağlığı ve toplum güvenliği açısından önemli olduğunu vurgulayarak, tüm belediyelerin bu sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.