AKA’dan Ankaralı Kadın Girişimcilere Mentor desteği

Ankara Kalkınma Ajansı TechAnkara Girişimcilik Merkezi, “Kadın Girişimcilik Mentorluk Programı” 2 Temmuz 2018 tarihinde faaliyetlerine başladı.

AKA’dan Ankaralı Kadın Girişimcilere Mentor desteği
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan İstatistiklerle Ankara 2017 çalışmasında yer alan verilere göre Ankara’da yarı zamanlı çalışan kadın sayısı 91 bin, tam zamanlı çalışan kadın sayısı 468 bin olmak üzere Ankara ilinde toplam 559 bin kadın istihdamı sağlanıyor.

ankara-kalkinma-toblo.jpg

Tam Zamanlı ve Yarı Zamanlı İstihdam, 2017 (15 yaş +, Bin Kişi)

----------------------

Kaynak: TÜİK, İşgücü İstatistikleri Bölgesel Sonuçlar, Ankara, 2018.

Ankara Kalkınma Ajansı TechAnkara Girişimcilik Merkezi, “Kadın Girişimcilik Mentorluk Programı” 2 Temmuz 2018 tarihinde faaliyetlerine başladı. Ankara’nın girişimcilik ekosisteminin uluslararası ölçekte dinamizm kazanmasına destek sağlamak üzere Ankara Kalkınma Ajansı bünyesinde kurulan Merkez, “Kadın Girişimcilik Mentorluk Programı” ile iş fikri aşamasından teknolojisini geliştirdiği ürünün pazarlama ve satışına kadar her düzeyde mentorluğa ihtiyaç duyan kadın girişimcileri desteklemek üzere faaliyetlerine başladı.

ankara-girisimciler-23.jpg

GİRİŞİMCİLERE ÜCRETSİZ

Tüm girişimcilere ücretsiz olan ve 2018 Ekim ayının sonunda tamamlanacak program ile kadın girişimciler, her biri 4 saatlik 6 seanstan oluşan toplam 24 saatlik mentor desteği alacaklar. Sağlık teknolojileri ve bilişim gibi yüksek teknolojili sektörlerden, yerelde el emeği ürünlerin ticarileştirilmesine varan yelpazedeki 41 kadın girişimci mentorluk programından yararlanma imkanı bulacak. Mentorlar, girişimcilere iş planları ve modelleri hazırlanması konusunda yol gösterecek, pazarlama stratejileri geliştirme ve organizasyonel hususlarda danışmanlık sunacak. Böylece, Ankara’da yerel iş deneyimi, bilgi zenginliği ve iş ağı paylaşımına yön verilerek yeni ve gelişmekte olan girişimlerin yatırım potansiyeli artırılacak.

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKISI BÜYÜKTÜR

Bu hedeflerle yola çıkıldığını vurgulayan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ajans bünyesinde kurulan girişimcilik merkezi faaliyetlerinin Ankara girişimcilik ekosisteminin büyütülmesi ve zenginleştirilmesi amacına yönelik olarak tasarlandığını vurgularken kadın girişimciliğin ülke kalkınması açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Şayık, Ankara’nın potansiyelinin harekete geçirilmesi insana yapılan yatırımla ve girişimcilik kültürünün tesisi ile yakından ilgili olduğuna dikkat çekerken, bu bakış açısı ile Ajansın tüm faaliyetlerinde topyekûn kalkınma hedefleri ile de uyumlu olarak, kadınların gerek ekonomik gerek sosyal hayata daha aktif katılımını sağlayacak bir yaklaşımla hareket ettiklerini dile getirdi.

ankarali-girisimciler-22.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.