Akaryakıta kontak kapattıracak kallavi zamlar geliyor

Benzin ve motorine yeni zamlar kapıda. Suudi Arabistan ve Rusya'nın arz kesintilerine ekimde de devam edeceği endişeleriyle 88,92 dolara yükselen brent petrolün varil fiyatı Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Akaryakıta kontak kapattıracak kallavi zamlar geliyor
Yayınlanma:

Benzin ve motorine yeni zamlar kapıda. Suudi Arabistan ve Rusya'nın arz kesintilerine ekimde de devam edeceği endişeleriyle 88,92 dolara yükselen brent petrolün varil fiyatı Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Bu bağlamda, akaryakıta yeni bir zammın geleceği öngörülüyor.

Brent petrolün varil fiyatı, geçen hafta cuma günü 84,48 dolardan kapanırken, bu hafta geçen haftaya göre yüzde 5,2 artarak 88,92 dolar seviyesinden kapandı. Brent petrolün varil fiyatı geçen yıl kasım ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü. Batı Teksas türü ham petrolün varili ise geçen haftaki kapanışa göre yüzde 7,7 artarak haftayı 86,05 dolar seviyesinde tamamladı.

GÖNÜLLÜ KESİNTİ ENDİŞESİ FİYATLARA YANSIDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dünkü görüşmesinin ardından açıklama yapan Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, OPEC+ grubunun yeni bir arz kesintisi anlaşması yapmaya hazırlandığını söyledi. Suudi Arabistan ile Rusya'nın gönüllü petrol üretimi kesintisine ekimde de devam edeceğine yönelik endişeler, petrol fiyatlarını yükseltti.

ABD'NİN FAİZ ÖNGÖRÜSÜ FİYATLARI YÜKSELTİYOR

ABD'de iş gücü piyasasındaki yavaşlamaya işaret eden verilerin Fed'in yılın geri kalanında faiz artırımına gitmeyeceği yönündeki öngörüleri güçlendirmesi ise fiyatların yükselişini destekliyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.