Akif eserleriyle yol göstermeye devam ediyor
Ülkemizde bilinen bir isim olmakla birlikte en az tanınan ve anlaşılan Mehmet Âkif Ersoy’un düşünce dünyasına yakından bakan eserler hazırlandı
Birçok kişi Mehmet Akif Ersoy'u sadece İstiklal Marşı’nın şairi olarak bilir. Akif’in kim olduğu, nasıl bir hayat sürdüğü, milli mücadeledeki rolü, eğitim süreci, milletvekilliği, sürgün hayatı, eserleri, hafızlığı, şahsiyeti, mesajları ve fikirleri, yurt dışı görevleri, sporculuğu, gazeteciliği, şairliği, aile hayatı, istiklal marşını yazma sürecinin arka planı başta olmak üzere önemli soruların cevaplanmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Ülkemizde bilinen bir isim olmakla birlikte en az tanınan ve anlaşılan Mehmet Âkif Ersoy’un düşünce dünyasını, mücadelesini ve hayatını gerçek anlamda bilen ve bunu açık gönüllülükle topluma anlatacak kişi ve kurumlara ihtiyaç var. “Mehmed Âkif Araştırmaları Merkezi” bu amacı yerine getirmek için, Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı bünyesinde 2005 yılında kuruldu.
ŞEREF BAŞKANLIĞINI D. MEHMET DOĞAN YAPIYOR
Milli şairimiz Ersoy’un, anılması ve anlaşılması için yurt içinde ve yurt dışında sempozyumlar, bilgi şölenleri düzenleyen, eserler yayınlayan, 12 Mart’ın “İstiklâl Marşının kabul edildiği günü ve Mehmed Âkif Ersoy’u anma günü” olarak kutlanması ile ilgili kanunun TBMM’de kabul edilmesinde büyük gayret ve çabası olan merkezin başkanlığını TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan yürütüyor. Mehmet Âkif Araştırmaları Merkezince yurt içinde ve yurt dışında 2006-2016 yılları arasında, 9 bilgi şöleni düzenlenmiş bu toplantıların metinleri ise kitap olarak 9 cilt halinde yayınlanarak Mehmet Âkif’le ilgili en geniş külliyat kütüphanelere kazandırılmıştı.
27 ARALIKTA TACEDDİN DERGÂHI’NDA OLACAĞIZ
Mehmed Âkif Araştırmaları Merkezi’nin faaliyetleriyle ilgili bilgiler veren D. Mehmet Doğan, “Türkiye Yazarlar Birliğinin 1978 yılından beri Ankara'da gelenekleştirdiği Mehmet Akif Ersoy anmaları, şairin milli mücadele sırasında ikamet ettiği, tarihe tanıklık eden Hacettepe'deki Taceddin Dergâhı’nda yapılıyor. 27 Aralıkta gerçekleştirdiğimiz anma törenine, yazarlar, sanatçılar, gönüllü kuruluş temsilcileri, çocuklar, gençler, öğrenciler ve öğretmenler katılıyor.” dedi.
“SAFAHAT OKUMALARI” BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Merkezin önemli etkinliklerinden birinin de “Safahat Okumaları” olduğunu belirten Doğan, “Ömrünü dinine, milletine, vatanına hizmete adamış, büyük Âkif’in hayatının ve eserlerinin yeni nesiler tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlayan bu okumalar, her zaman büyük ilgi görmeye devam ediyor. Milli değerlerimizi, ideallerimizi yansıtan eserleriyle; samimi, örnek ahlakıyla yolumuza ışık tutan, bizlere yol göstermeye devam eden Mehmet Âkif Ersoy’u genç kuşaklara anlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.