Akıncı İHA'dan Reisi'yi bulmasının ardından gururlandıran hareket!

Türkiye’nin yerli üretimi Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetini taşıyan helikopterin enkazını başarıyla tespit etti. İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış töreninden dönerken helikopterin düşmesi üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmalarında Akıncı İHA, kilit rol oynadı.

Akıncı İHA'dan Reisi'yi bulmasının ardından gururlandıran hareket!
Yayınlanma:

İran’ın arama çalışmaları için Türkiye’den destek istemesi üzerine görevlendirilen Akıncı İHA, kısa sürede helikopter enkazı olabileceği değerlendirilen ısı kaynağını tespit etti ve koordinatları İran makamlarıyla paylaştı. İran Kızılayı, Akıncı İHA’nın sağladığı bilgiler doğrultusunda enkazın yerini bularak, helikopterde yaşam belirtisi olmadığını duyurdu.

İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı Reisi'nin yanı sıra, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim’in de helikopterde bulunduğunu ve kazada hayatlarını kaybettiklerini açıkladı.

van.jpg

Görevini başarıyla tamamlayan Akıncı İHA, Türkiye'ye dönüş yolunda Van Gölü üzerinde gökyüzünde ay yıldız rotası çizerek anlamlı bir uçuş gerçekleştirdi. Bu özel uçuş, FlightRadar24 uygulaması üzerinden 200 bini aşkın kişi tarafından ilgiyle takip edildi. Uçuş boyunca çizilen ay yıldız rotası, Türkiye’nin teknoloji ve havacılık alanındaki yetkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.