Alparslan Kuytul kimdir? Alparslan Kuytul neden cezaevinde?

Alparslan Kuytul kimdir? Alparslan Kuytul neden cezaevinde?

Alparslan Kuytul kimdir? Alparslan Kuytul neden cezaevinde?
Yayınlanma:

20 Ağustos 1965 yılında Adana'da doğan Alparslan Kuytul, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının manevî lideri olarak tanınıyor.

ALPARSLAN KUYTUL KİMDİR?

Alparslan Kuytul,1991 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1993-1997 yılları arasında da Mısır'ın El-Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi İslâm Hukuku bölümünde okudu. El-Ezher Üniversitesi'nde okuduğu yıllarda Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfını kurmuştur. Kuytul'un İnternet üzerinden yayın yapan, kendisine ait TV Furkan adında bir kanalı vardır. Ayrıca 2011 yılından beri Furkan Nesli dergisinin başyazarlığını yapmaktadır.

ALPARSLAN KUYTUL NEDEN CEZAEVİNDE?

Alparslan Kuytul, 30 Ocak 2018'de gözaltına alındı, 8 Şubat 2018'de ise tutuklandı. "Suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık" suçundan yargılandığı davanın yanı sıra Temmuz 2018'de "terör örgütlerine destek vermek" suçundan hakkında bir dava daha açıldı. 5 Aralık 2019'da tahliye edildi. Yargılandığı davada üç yıl sonra karar çıktı ve 3 Kasım 2020 tarihinde beraat etti.

Kuytul’un gözaltına alınıp tutuklandığı operasyonun öncesinde AK Parti basını Kuytul’un 15 Temmuz öncesi yaptığı “Erdoğan'ın kalemi kırılmıştır, yakında işi bitirilecektir” sözlerine vurgu yapılmıştı.

Kuytul hakkında “Erdoğan’a hakaretten”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrikten” soruşturmalar olduğu basında yer aldı.

Operasyondan bir süre sonra Furkan Vakfı’nın “geçici olarak kapatıldığı” açıklaması yapıldı.

Adana'da 8 Eylül 2021 günü maskeli ve eldivenli 4 kişi tarafından kaçırıldığını öne süren Koray Sarısaçlı, kapatılan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın kurucusu Alparslan Kuytul'un talimatıyla kaçırıldığını iddia etmişti.

Elektroşok cihazı ve sopalarla işkence gördüğünü söyleyen Sarısaçlı, "Farklı günlerde toplamda 7 milyon dolarlık senet imzalamam karşılığında beni serbest bıraktılar. Gördüğüm işkenceleri söylememem için beni video kaydına aldılar. Gözlerim kapalı işkence yapıyorlardı" dedi. Konuya ilişkin tutuklanan son isim dün Kuytul olurken, iddiaları reddetti.

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.