Tolga Sütlü Kimdir? Tolga Sütlü kiminle evli? Tolga Sütlü ne iş yapıyor?

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil adından sıkça söz ettiriyor. Sera Kadıgil’in eşi ise gündemde merak konusu oldu. İşte detaylar…

Tolga Sütlü Kimdir? Tolga Sütlü kiminle evli? Tolga Sütlü ne iş yapıyor?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil'in eşi olarak bilinen Tolga Sütlü, Boğaziçi Üniversitesi'nde Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde Doktor Öğretim Üyesi (eski adıyla Yardımcı Doçent) olarak görev yapmaktadır.

EĞİTİM HAYATI

2007 – 2012: Karolinska Institutet - Stockholm'de Medical Science alanında Doktora derecesi. Tez başlığı: "Kanserin Benimsemiş İmmünoterapisi için İnsan Doğal Katil Hücrelerinin Genetik Modifikasyonu ve Genişletilmesi" olarak belirtilmiştir.

2005 – 2006: Karolinska Institutet - Stockholm'de Moleküler Yaşam Bilimleri alanında araştırmalara odaklanan Stockholm Araştırma Okulu'na katıldı.

2000 – 2004: Sabancı Üniversitesi'nde Biyolojik Bilimler ve Biyomühendislik alanında lisans derecesi aldı.

ÇALIŞMA DENEYİMİ:

Eylül 2019'dan günümüze: Boğaziçi Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nde Yardımcı Doçent olarak görev yapmaktadır.

Mayıs 2018 – Eylül 2019: Sabancı Üniversitesi, Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Kıdemli Araştırmacı olarak çalışmıştır.

Mart 2016 – Mayıs 2018: Sabancı Üniversitesi, Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Araştırmacı olarak görev almıştır.

Haziran 2014 – Mart 2016: Sabancı Üniversitesi, Mühendislik ve Fen Bilimleri Fakültesi'nde Postdoktora Araştırmacısı olarak çalışmıştır.

Haziran 2012 – Aralık 2013: Karolinska Institutet, Hematoloji ve Rejeneratif Tıp Merkezi'nde Postdoktora Araştırmacısı olarak görev yapmıştır.

Tolga Sütlü, bilimsel çalışmaları ve ödülleriyle de tanınmaktadır. 2018 yılında "Moleküler Kanser Araştırma Derneği" tarafından Yılın Temel Kanser Araştırmacısı seçilmiş ve 2018 yılında ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Vakfı tarafından Teknoloji Teşvik Ödülü ile ödüllendirilmiştir. Ayrıca 2017 yılında Bilim Akademisi tarafından verilen "BAGEP Genç Bilim İnsanları Ödülü"ne layık görülmüş ve 2013 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi Mezunları Derneği tarafından "Kristal Martı" ödülüne değer bulunmuştur. Bilimsel başarıları sonucunda 2007 yılında "Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu" tarafından Uluslararası Doktora Bursu ile ödüllendirilmiştir.

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.