Alper Gezeravcı'nın ardından uzaya gitme sırası Ankaralı Tuva Cihangir Atasever de

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönmesinin ardından Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever de uzaya gitmeye hazırlanıyor.

Alper Gezeravcı'nın ardından uzaya gitme sırası Ankaralı Tuva Cihangir Atasever de
Yayınlanma:

Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu 14 gün olarak planlanmış ancak olumsuz hava koşulları sebebiyle bu yolculuk biraz daha uzamıştı.

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, Gezeravcı’nın dönüşünün ardından Ankaralı Tuva Cihangir Atasever'in uzay yolculuğuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Yusuf Kıraç, Nisan ayında Atasever'in yaklaşık 80 kilometrelik bir yörünge altı uçuşu için uzaya gönderileceğini ve bu görev sırasında Atasever'in yaklaşık 7 deney gerçekleştireceğini belirtti.

Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu sonrası bunun ilk olduğu ancak son olmayacağı ve Türkiye’den çok sayıda Alper Gezeravcı çıkacağı vurguları sıklıkla yapılmıştı.

TUVA CİHANGİR ATASEVER KİMDİR?

Tuva Cihangir Atasever, 12 Ağustos 1992'de Ankara'da doğmuştur. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden lisans eğitimini Ankara Bilkent Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra Kaliforniya Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlamıştır.

Atasever, Türkiye'ye döndükten sonra beş sene süresince Roketsan'da Aviyonik mühendisi olarak çalışmıştır. Türk Uzay Yolcusu ve Uzay Misyonu görevi için Türkiye'de 2 Türk vatandaşının seçileceği duyurulmuş ve bu kapsamda on binlerce kişinin arasından yapılan eleme sonucunda Alper Gezeravcı asil, Tuva Cihangir Atasever ise yedek olarak seçilmişti.

Türk astronot seçimine yaklaşık 36 bin aday katılmış, 30 aday eleme sonrasında Ankara'ya çağrılmış ve sonrasında yapılan seçimlerle astronotlar belirlenmiştir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.