Ankara Büyükşehir Belediyesinden yaz sıcaklarına ferahlatan hizmet

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaz sıcaklarının etkisini azaltmak için Kızılay Meydanı'na su sebili yerleştirdi. Vatandaşlar, sıcak günlerde sebil sayesinde ferahlayarak yolculuklarına devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yaz sıcaklarına ferahlatan hizmet
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaz sıcaklarının artmasıyla birlikte vatandaşların serinlemesi için yeni bir adım attı. Özellikle Kızılay Meydanı gibi yoğun bölgelerde sıcaklıkların etkisini azaltmak amacıyla su sebilleri yerleştirildi.

adsiz-tasarim-17.png

VATANDAŞLAR MEMNUN

Kızılay Meydanı'na konulan su sebilleri, bölgeden geçen vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Ankara'nın kavurucu yaz sıcaklarında serinlemek isteyen Ankaralılar, sebillerden su içerek ferahlama imkanı buluyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre, Ankara'da sıcaklıklar yaz aylarında zaman zaman 35 dereceyi aşabiliyor. Bu durum, özellikle açık alanlarda çalışanlar ve dışarıda zaman geçirmek zorunda kalanlar için büyük bir zorluk oluşturuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, su sebilleri ile bu zorluğu hafifletmeyi amaçlıyor.

ÇEVRE DOSTU BİR UYGULAMA OLARAK KARŞILANDI

Su sebillerinin yerleştirilmesi, aynı zamanda çevre dostu bir uygulama olarak da öne çıkıyor. Vatandaşlar, plastik şişe kullanımı yerine sebillerden su içerek plastik atıkların azalmasına katkı sağlayabileceğini dile getiriyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.