“Ankara Deklarasyonu” kabul edildi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın ev sahipliğinde gerçekleşen genel kurulda tüm üyelerin oylarıyla “Ankara Deklarasyonu” kabul edildi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın ev sahipliğinde gerçekleşen genel kurulda tüm üyelerin oylarıyla “Ankara Deklarasyonu” kabul edildi. 9 maddelik deklarasyon ile insanı merkez alan ve eşitlikçi yerel yönetim anlayışı benimsendi. Birliğin sloganı “Daha Yaşanılabilir İdari Kentler ve Başkentler”
Dünya İdari Kentler Birliği 1. Genel Kurulu, Ankara’da toplandı. Türkiye ile birlikte 16 üye ülkenin belediye başkanları ile temsilcilerinin katıldığı Genel Kurul’da, Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2018-2020 dönem başkanlığına seçildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın ev sahipliğinde gerçekleşen Genel Kurul’da, 9 maddelik “Ankara Deklarasyonu” da oy birliği ile kabul edildi.
DÜNYA BAŞKENTLERİ BİRLİKTE ÇALIŞACAK
Genel Kurul Toplantısı’nın kapanış konuşmasında önemli mesajlar veren Başkan Tuna, Dünya İdari Kentler Birliği’nin öncelikli hedefinin 16 olan üye sayısını artırmak olduğunu söyledi. Dünyanın her bir bölgesindeki idari kentlerin ve başkentlerin ortak sorunlarına çözüm üreterek deneyim paylaşımında bulunma kararı aldıklarının altını çizen Başkan Tuna, şu mesajları verdi, “Birliğimizin daha etkin ve verimli hale gelmesi ve üyelerimiz arasında daimi bir köprü vazifesi görmesi için her türlü imkanı oluşturmanın gayreti içerisinde olacağız. Bu dönem boyunca hem üye sayımızın artırılması hem de Birliğimizin aktivitelerinin çeşitlendirilmesi öncelikli hedeflerimiz arasında yer alacaktır. Bu bağlamda kentsel sorunları gündemine alan BM-Habitat, UCLG (Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı), OICC (İslam Başkentleri ve Kentleri Birliği) gibi uluslararası teşkilatlar ile yakın işbirliği içerisinde olacağız.”
KENTLERİMİZİ DAHA YAŞANIR HALE OLACAK
Genel Kurul’a katılan tüm üye ülkelerin belediye başkanları ve temsilcilerine teşekkür plaketi veren Başkan Tuna, ikili görüşmeler de gerçekleştirdi. Kent Orkestrası’nın konser verdiği, FOMGET Halk Dansları Topluluğu’nun oyunlarıyla renklendirdiği gala yemeğinde konuşan Başkan Tuna, “Kentlerimizi daha yaşanabilir hale getirmek için yapacağımız çalışmalarda öncü bir rol üstleneceğiz” dedi.
İNSAN ODAKLI YÖNETİM
Genel Kurul’da üyelik başvurusu yapan Niamey, Tahran, Mogadişu, Maputo ve Saraybosna kentlerinin de üyeliklerinin gelecek yönetim kurulu toplantısında görüşülmesi kararlaştırılırken, toplantı sonunda “Ankara Deklarasyonu” da yayınlandı. Nüfus artışına bağlı yerleşim ve göç sorunu, Kentsel Dönüşüm konularında ortak akılla çözümler üretme konusunda uzlaşan birlik üyeleri, insanı merkez alan ve insan odaklı projeler üretilmesini de benimsedi. Sonuç bildirisi deklerasyonunda bilgi Teknolojilerinin kent hizmetlerinin neredeyse tüm alanlarında uygulamasının kentin refah ve yaşam standartlarını yükseltmede olumlu katkı sağladığına dikkat çekildi.
KONUKLARA BAŞKENT TURU
Konuk Belediye Başkanları için Başkent gezisi de düzenlendi. Konuklar önce ANKAPARK’ı ardından da Çankaya Hanımlar Lokali, Hacı Bayram Camii, Augustus Tapınağı ve Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Alanı’nı gezerek, Ankara’nın tarihi ve kültürel yerleri ile Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini yakından tanıma fırsatı da buldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.