Ankara için Riyad’dan ikinci müjde bekleniyor

UNESCO Dünya Miras Komitesi'nin toplantısında Gordion'un dünya mirası olarak korunmasına yönelik alınan karar büyük bir sevinç kaynağı oldu. Gordion'un bu özel statüye kavuşmasının ardından, Ankara'nın Dünya Mirası Listesi'ne aday gösterdiği tarihi eserlerden Arslanhane Camii büyük bir ilgi odağı haline geldi.

Ankara için Riyad’dan ikinci müjde bekleniyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

UNESCO Dünya Mirası Komitesi, 45. Genişleme Toplantısı kapsamında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da toplandı. Toplantıda, Dünya Mirası Listesi'ne aday olan Ankara'nın tarihi eserlerinden biri olan Arslanhane Camii'nin dahil olduğu eserler ele alındı. Bu gelişme, Ankara'da ikinci bir müjdeli haberi bekleyenleri heyecanlandırdı.

Toplantıda, Türkiye'nin beş ahşap tavanlı ve ahşap desteğiyle ünlü camileri olan Arslanhane Camii, Konya'daki Eşrefoğlu Camii, Kastamonu'daki Mahmut Bey Camii, Eskişehir-Sivrihisar'daki Ulu Camii ve Afyonkarahisar'daki Ulu Camii'nin Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmesi değerlendirildi. Riyad'daki UNESCO toplantısında alınacak karar, Ankara ve Türkiye için büyük bir önem taşıyor.

603a2a7e-81f6-470c-ae0b-dd039840c45d-660x495.jpg

Ankara Ticaret Odası (ATO) heyeti, toplantının gelişmelerini yerinde takip ediyor. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay, ATO Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Adem Ali Yılmaz ve Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya'dan oluşan heyet, UNESCO'nun açıklayacağı kararı büyük bir heyecanla bekliyor.

ATO Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı Arslanhane Camii paylaşımında, "Büyük gün, Ankara için ikinci büyük haber için umudumuz çok yüksek" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.