Ankara Koru Mahallesi'nde mücadele sonuç verdi: Lunapark olmadı, kapalı otopark oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Koru Mahallesi’nde yıllardır beklenen kapalı otopark ve meydan projesini tamamladı. Mahalle sakinlerinin lunapark yapılmasına karşı mücadelesi, modern bir kent meydanına ve otoparka dönüştü.

Ankara Koru Mahallesi'nde mücadele sonuç verdi: Lunapark olmadı, kapalı otopark oldu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Koru Mahallesi sakinlerinin yıllardır beklediği “Kapalı Otopark ve Meydan Tasarım Projesi”ni hayata geçirdi. Yıllardır atıl durumda kalan 9 bin 653 metrekarelik boş alan, mahalle sakinlerinin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak modern bir meydan ve otoparka dönüştürüldü.

20241026-011848-0000.png

İKİ KATLI OTOPARK

Ankaralılar Caddesi’nde bulunan proje kapsamında 12 bin 951 metrekarelik kapalı otopark inşa edildi. İki katlı otopark, 330 yakıtlı, 23 elektrikli ve 22 engelli araç kapasitesine sahip olacak şekilde tasarlandı. Aynı zamanda, otoparkta 2 asansör ile bay, bayan ve engelli tuvaletleri de yer alıyor.

20241026-011520-0000.png

YILLAR SÜREN MÜCADELE: “LUNAPARKA KARŞI DİRENİŞ”

Koru Mahalle Muhtarı Türkan Yezer, meydanın yıllardır süren mücadelesini şu sözlerle özetledi:

“2004 yılında Çayyolu Platformu’ndaydım. O dönemden beri, oranın bir meydan olması için mücadelemizi sürdürdük. 2009’da muhtar oldum. Melih Gökçek bu projeyi durdurdu ve orayı lunapark yapmak istedi. Biz halk olarak meydanların şehirlerin olmazsa olmazı olduğunu biliyoruz. Çayyolu’nun nüfusu artıyordu ve bir meydana ihtiyacımız vardı.”

20241026-011234-0000.png

Yezer, mahalle sakinleri ve site yöneticileriyle düzenledikleri toplantılarda lunaparka karşı çıktıklarını vurgulayarak, konuyu yargıya taşıdıklarını belirtti: “Site yöneticileriyle toplantılar yaptık ve herkes lunaparka karşı çıktı. Davayı gönüllü avukatlarımızla açtık. Masrafları sitelerimiz ve Türk Cerrahi Derneği’nin desteğiyle karşıladık. Sonuç olarak davayı kazandık, ama meydan yapılmadı. Melih Gökçek meydanı tel örgülerle çevirdi ve boş bıraktı.”

20241026-011700-0000.png

MANSUR YAVAŞ DÖNEMİNDE YENİDEN GÜNDEMDE

Muhtar Yezer, mevcut Belediye Başkanı Mansur Yavaş döneminde meydan ve otopark taleplerini yeniden gündeme getirdiklerini belirtti: "Metro geldiğinden beri yer altı otopark talebimiz vardı. Halktan ve site yöneticilerinden topladığımız imzalarla taleplerimizi ilettik. İlk etapta olumlu geri dönüş aldık, ancak yine yapılmadı. Mansur Başkan göreve gelince, hem otopark hem de meydan için tekrar taleplerde bulunduk. Sözler verildi, ‘Çayyolu Meydanı’nı yapacağız’ dediler."

Mahalle sakinleri, yıllar süren bekleyişin ardından modern bir otopark ve meydan projesine kavuşmanın memnuniyetini yaşıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Koru Mahallesi, hem sosyal etkinliklere uygun bir kent meydanına hem de park sorununun çözümüne kavuşmuş oldu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.