Ankara merkezli 22 ilde düzenlenen operasyonda çok sayıda tutuklama var

Ankara merkezli 22 ilde düzenlenen operasyonda, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçlarından gözaltına alınan 62 şüpheliden 48'i tutuklandı.

Ankara merkezli 22 ilde düzenlenen operasyonda çok sayıda tutuklama var
Yayınlanma:

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 30 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen operasyonun detayları paylaşıldı. Açıklamada, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçlarından yapılan soruşturma kapsamında 62 şüpheli hakkında adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı kararı verilmiş olup, 48 şüpheli ise sevk edildikleri mahkemece tutuklanmışlardır" denildi.

Operasyon, suç örgütlerinin mali yapılarının çökertilmesi ve dolandırıcılık faaliyetlerinin engellenmesi amacıyla gerçekleştirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin, çeşitli illerde gerçekleştirdikleri dolandırıcılık faaliyetleri ile haksız kazanç elde ettikleri ve bu kazancı aklamaya çalıştıkları belirtildi.

Yetkililer, operasyonların devam edeceğini ve benzer suçlarla mücadele konusunda kararlılıklarını sürdüreceklerini vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.