Ankara’da Özbek mutfağı aslını aratmıyor

Ankara Keçiören'deki Estergon Kalesi'nin tarihi atmosferi eşliğinde, Özbek Sofrası'ndaki geleneksel yemekler, Özbekistan kültürünü Başkent'te yaşatıyor.

Ankara’da Özbek mutfağı aslını aratmıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yer alan Estergon Kalesi, yalnızca bir mimari yapı değil, aynı zamanda Türkiye ile Macaristan arasındaki tarihsel ve kültürel bağların güçlü bir simgesi olarak biliniyor. İsmini Macaristan'ın Estergon şehrindeki tarihi kaleden alan bu yapı, Keçiören'e gelen ziyaretçiler için önemli bir cazibe merkezi halinde.

adsiz-tasarim-62.png

ORTA ASYA'NIN LEZZET DURAKLARI: ÖZBEK MUTFAĞI

Kale içerisindeki Estergon Kültür Merkezi'ne ait restoran tadilat nedeniyle şu an kapalı olsa da Özbek Sofrası gelen misafirleri boş çevirmiyor. anadolugazete.com.tr olarak Özbeklerin Ankara'daki lezzetlerini sizin için gezdik.

adsiz-tasarim-63.png

Özbekistan'da yaygın olarak tahıl tarımı yapıldığından, ekmek ve erişte bu mutfakta önemli bir yer tutuyor. Özbek mutfağı "erişte açısından zengin" olarak nitelendirilirken; koyun eti, ülkede koyun bolluğu nedeniyle popüler bir et ve çeşitli Özbek yemeklerinin bir parçası. Özbekistan'ın özel yemeği ise, pirinç, et parçaları, rendelenmiş havuç ve soğan ile yapılan ana yemek olan pilav ve çeşitli türlerde yapılan mantılar olarak biliniyor.

adsiz-tasarim-64.png

ÖZBEK SOFRASINDAKİ SEÇENEKLER

Estergon Kalesi’ndeki Özbek Sofrası'nda tadabileceğiniz lezzetler ve fiyatları şu şekilde:

Özbek Çorbası: 125 TL

Özbek Pilavı: 175 TL

Özbek Mantısı: 175 TL

Çi Çöreği: 175 TL

Samsa Böreği: 175 TL

Özbek Ayranı: 40 TL

Keçiören'deki Estergon Kalesi, tarih ve kültürüyle dikkat çekerken, Özbek Sofrası'nda sunulan geleneksel Özbek yemekleri ziyaretçilere Ankara’da Özbek mutfağını getiriyor.

adsiz-tasarim-65.png

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.