Ankara'da TUSAŞ'a yapılan terör saldırısına yayın yasağı kararı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesisine düzenlenen terör saldırısının ardından önemli bir açıklama yaptı. Şahin, saldırıyla ilgili olarak ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alındığını belirtti.

Ankara'da TUSAŞ'a yapılan terör saldırısına yayın yasağı kararı
Yayınlanma:

Yerli ve milli savunma ürünlerinin geliştirildiği TUSAŞ tesislerine yönelik bu hain saldırının ardından medyada, resmî makamların açıklamaları dışındaki teyit edilmemiş bilgi ve görüntülerin paylaşıldığının tespit edildiğini vurgulayan Şahin, terörün propagandasına zemin hazırlayacak yayınların derhal son bulması gerektiğini söyledi. Yayın yasağına uymayan medya kuruluşlarına en ağır yaptırımların uygulanacağını belirten RTÜK Başkanı, uzman ekiplerin bu süreçte titizlikle çalıştığını da ekledi.

Şahin, sosyal medya hesabından daha önce yaptığı bir açıklamada da medyanın sorumluluğunu hatırlatarak, terör olaylarında sansasyonel ve kaynağı belirsiz bilgilere yer verilmemesi gerektiğini vurgulamıştı. Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Ebubekir Şahin, bu tür durumlarda sadece resmî bilgilere dayalı haberlerin yapılması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.