Ankara'nın yöresel yemekleri arasında öne çıkan lezzet: Uruş Kapama

Uruş Kapama, dana eti, soğan, salça, domates ve bezelye gibi malzemelerin bir araya geldiği lezzetli bir Ankara yemeğidir. Yemeğin tadı ve aroması, geleneksel Ankara lezzetlerini keşfetmek isteyenler için güzel bir seçenektir.

Ankara'nın yöresel yemekleri arasında öne çıkan lezzet: Uruş Kapama
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ŞİLAN EYLÜL KANDEMİR

Uruş Kapama, Ankara yöresine özgü bir lezzettir. Bu yemek, dana eti, soğan, salça, domates ve bezelye gibi malzemelerin bir araya getirilerek yapılan geleneksel bir yemektir. Tadı ve aromasıyla Ankara'nın yerel mutfağının güzel bir örneğini oluşturur. Genellikle özel günlerde, düğün ve bayram gibi kutlamalarda yapılan bir lezzettir.

Etin yumuşaklığı, sebzelerin lezzeti ve hafif baharatlarla harmanlanarak hazırlanan bu yemek, Ankara'nın zengin mutfağına özgü bir tat sunar.

urus1.jpg

MALZEMELER:

  • 500 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 adet soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça (domates veya biber salçası tercih edilebilir)
  • 3 adet domates (rendelenmiş)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı bezelye (donmuş veya taze)
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • Yarım limonun suyu (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:

Derin bir tencerede tereyağını veya sıvı yağı eritin. Yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Kuşbaşı doğranmış dana etlerini ekleyip rengi dönene kadar kavurun.

Salçayı ekleyip kısık ateşte birkaç dakika daha kavurun. Rendelenmiş domatesleri tencereye ekleyin ve karıştırarak pişirin. Sıcak suyu ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyin. Kapağı kapatıp etler yumuşayana kadar pişirin.

Etler yumuşayınca bezelyeleri ekleyin ve karıştırarak pişirin. Bezelyeler iyice yumuşadığında yemeği ocaktan alabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak yemeğin üzerine yarım limonun suyunu sıkarak tatlandırabilirsiniz.

Ankara'yı ziyaret ederseniz, yöresel bir lezzet olan Uruş kapamayı denemenizi öneririm. Eğer geleneksel tatları sevenlerdenseniz, Uruş kapama sizin için muhteşem bir seçenek olabilir.

urus-kapama-591x405.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.