Apartman ve site aidatının en pahalı olan şehir şaşırttı!

Türkiye'deki yüksek enflasyon apartman ve site aidatlarını da etkiledi. Ankara'da en pahalı aidat veren ilçe Çankaya oldu.

Apartman ve site aidatının en pahalı olan şehir şaşırttı!
Yayınlanma:

Türkiye'deki yüksek enflasyonun etkileri, ürün ve hizmet fiyatlarındaki artışın yanı sıra konut kira, fiyat ve aidatlarına da olumsuz bir şekilde yansıdı. İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, aidatlar 5 bin 635 TL ile rekor seviyeye ulaştı. Muğla'da ise daire başına düşen ortalama aidat ücreti 2 bin 607 TL'ye kadar çıktı.

Apsiyon tarafından yayımlanan verilere göre, Ankara'daki en yüksek aidat 2 bin 730 TL ile Çankaya ilçesinde kaydedildi. Çankaya’yı; Gölbaşı, Akyurt, Yenimahalle ve Kahramankazan takip etti.

Apartmanlardaki ısıtma, soğutma ve demirbaş giderleri ücrete dahil edildiğinde site aidatlarında ciddi fiyat artışı gözlemlendi.

Daire başı en yüksek aidat ortalaması 2 bin 607 TL ile Muğla olurken 2 bin 483 TL ile İstanbul, bin 743 TL ile Ankara, bin 512 TL ile İzmir ve bin 456 TL ile Gaziantep takip etti.

Daire başına en düşük aidat ortalaması ise 228 TL ile Kırklareli oldu. Kırklareli'nin ardından 309 TL ile Düzce, 316 TL ile Aksaray, 354 TL ile Uşak ve 375 TL ile Kayseri geldi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.