Arabuluculuk toplumsal barışa katkıdır

Bağımsız Arabulucular Derneği (BADER) tarafından arabuluculuk sisteminin sorunlarının tartışıldığı ve geleceğine dair öngörülerin konuşulduğu, “Arabuluculuğun Gelişimi ve Geleceği” adlı panel büyük ilgi gördü.

Arabuluculuk toplumsal barışa katkıdır
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bağımsız Arabulucular Derneği (BADER) tarafından arabuluculuk sisteminin sorunlarının tartışıldığı ve geleceğine dair öngörülerin konuşulduğu, “Arabuluculuğun Gelişimi ve Geleceği” adlı panel büyük ilgi gördü. Fikir ve görüş alışverişleri ile tartışmaların yapıldığı panelde, arabuluculuğun işleyişiyle ilgili konular da gündeme geldi. Arabuluculuk sisteminin yargının yükünü hafifleterek hem zaman hem masraf kaybının önüne geçtiğini belirten BADER Başkan Yardımcısı Arabulucu Avukat Mehmet Erşahin, sistemin Avrupa ülkelerine göre Türkiye’de hızlıca yaygınlaştığını kaydetti.

arabuluculuk-1.jpg

BÜTÜN YÖNLERİYLE MASAYA YATIRILDI

BADER üyesi arabulucu avukatların yanı sıra bürokrat, akademisyen ve avukatların da panele katılım gösterdiğini dile getiren Erşahin, panelde ülkede yeni gelişen arabuluculuk sistemi üzerinde fikir alışverişlerinde bulunulduğunu söyledi. Panelde, şu anda iş hukukunda zorunlu olan arabuluculuk sisteminin gelecekte tüketici, aile ve ticari hukukta da zorunlu olabileceği öngörüsüyle de beyin fırtınası gerçekleştirildiğini belirten Erşahin, sistemin idari yönden de ele alındığını kaydetti. Erşahin, toplantıda yurtdışındaki arabuluculuk uygulamalarıyla Türkiye’deki sisteminde karşılaştırılarak olumlu ve olumsuz yönlerinin de masaya yatırıldığını söyledi.

TOPLUMSAL BARIŞA KATKI

Arabuluculuk sisteminin ülkede gelişmesi için bu tarz toplantılara devam edeceklerini dile getiren Erşahin, sistemin diğer Avrupa ülkelerine göre Türkiye’de daha hızlı yerleştiğine ve yaygınlaştığına dikkat çekti. Kısa sürede tüm hukuk alanlarında arabuluculuk sisteminin yerleşeceğine inandıklarını belirten Erşahin, vatandaşların da sistemi öğrendikçe kendiliğinden arabuluculuğu talep edeceklerini dile getirdi. Arabuluculuk sisteminin yargının yükünü hafiflettiği gibi hem masraf hem zaman kaybının önüne geçtiğini belirten Erşahin, mahkeme sürecinde sorunlar yaşayan tarafların arabuluculuk sisteminde dostane şeklinde ayrılabildiğini söyleyerek, sistemin aynı zamanda toplumsal barışa da katkı sağlandığına dikkat çekti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.